Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

După caniculă, furtuna! COD GALBEN de vreme rea pentru județul Cluj

Publicat acum

pe

....

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru regiunile vestice, nordice, centrale, nord-estice și zonele de munte, valabilă în perioada 6-8 august, precum și două avertizări Cod portocaliu și Cod galben de caniculă pentru Oltenia, Muntenia și Dobrogea pentru data de 7 august.

....

Potrivit meteorologilor, în intervalul 6 august, ora 18:00 — 8 august, ora 6:00, în regiunile vestice, nordice, centrale, nord-estice și în zonele de munte, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 de litri/metrul pătrat și, izolat, 40 — 50 de litri/metrul pătrat.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică (6 august) și până în dimineața zilei de luni (7 august), la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei.

Pe parcursul zilei de luni (7 august) și în cursul nopții de luni spre marți (7/8 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș.

În regiunile nord-vestice, nordice și la munte manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în după-amiaza zilei de duminică (6 august), iar în sudul și sud-estul țării vor fi mai ales în seara zilei de luni (7 august) și în noaptea de luni spre marți (7/8 august)„, notează ANM.

Pe de altă parte, Codul portocaliu va cuprinde luni nouă județe din Oltenia, Muntenia și Dobrogea, plus Capitala.

Astfel, luni (7 august), valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și, îndeosebi în zona joasă a județului Mehedinți, precum și în municipiul București, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 și 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82 — 84 de unități.

De asemenea, în nordul Olteniei, Munteniei și al Dobrogei, unde va fi instituit Cod galben de caniculă, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de marți (8 august), local disconfortul termic va fi ridicat și, îndeosebi în Lunca Dunării, maximele termice vor mai atinge 35 — 37 de grade. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj„, spun meteorologii.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER