Conectează-te cu noi

Sport

După modelul „U” Cluj, clubul de fotbal Unirea Dej a ajuns sub aripa Primăriei Municipiului Dej

Publicat acum

pe

După 10 ani în care omul de afaceri Mircea Itu a sprijinit financiar echipa de fotbal FC Unirea Dej, aceasta aparţine de acum Primăriei Municipiului Dej.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de astăzi, 24 iulie, la punctul cu numărul 24, s-a aflat un proiect de hotărâre care viza „aprobarea asocierii Municipiului Dej, în calitate de membru asociat al clubului sportiv FOTBAL CLUB UNIREA DEJ, aprobarea Actului Constitutiv și Statutului clubului actualizate la zi, numirea reprezentanților municipiului Dej în Adunarea Generală și Consiliul Director al clubului și aprobarea cotizației lunare către club”.

Proiectul de hotărâre a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței ordinare de astăzi după ce Mircea Itu s-ar fi înțeles cu primarul Morar Costan pentru cedarea totală a echipei către municipalitate. Aceasta va fi sprijinită, după modelul Universitatea Cluj, din bani publici.

Potrivit expunerii făcute de primarul Morar Costan, pentru a intra sub aripa Primăriei Dej, Municipalitatea ar trebui să achite 80.000 de lei omului de afaceri Mircea Itu drept sume investite de acesta în echipă, iar Unirea Dej ar urma să primească o sumă de 35.000 de lei lună. După un discurs destul de „stufos” al executivului, liberalul Marius Butuza a luat cuvântul declarând că „prezentarea m-a mișcat până la lacrimi”, relevând ulterior că FC Unirea Dej are datorii de 128.000 de lei către furnizori, dintre care 72.000 de lei facturi emise în doar o lună de zile. Acesta a afirmat că lista societăților care au emis facturile e cel puțin „suspectă”.

Următorul care a luat cuvântul a fost consilierul local Simion Buburuz, care s-a legat și el de situația economică a clubului, spunând că dacă Primăria Municipiului Dej va prelua echipa de fotbal Unirea Dej o va prelua cu tot cu datorii.

Consilierul social democrat Lucian Husa a vorbit și el în plen, lăudând inițiativa Executivului de a prelua echipa de fotbal Unirea Dej și sprijinirea dezvoltării fotbalului dejean. Acesta a readus ulterior în discuție o problemă care a mai fost ridicată la o ședință a Consiliului Local Dej, și anume cea a renovării hotelului din incinta bazei sportive.

Primarul a încercat să aducă unele lămuriri referitoare la situația financiară a clubului, subliniind faptul că a intrat destul de târziu în posesia documentelor.

Trebuie precizat că un audit nu a fost făcut la clubul de fotbal, primarul prezentând în fața consilierilor locali doar un simplu raport financiar întocmit de conducerea Unirii.

Aurelian Mureșan a acuzat din nou lipsa transparenței și a spus că nu e posibil ca până în luna mai să ai 56.000 de lei datorii și în doar o lună suma să ajungă la 128.000 de lei. Consilierul local a solicitat lămuriri, verificări și mai multă transparență din partea municipalității, mai ales că sumele suplimentare au fost facturate în decurs de câteva zile consecutive.

Ca și comparație, pe întreg anul 2017 clubul dejean a înregistrat pierderi financiare de 58.000 de lei.

În urma discuțiilor în plen, proiectul a fost aprobat cu 11 voturi „pentru”, 5 abțineri, viceprimarul Teodora Muncelean neparticipând la vot.

Noul sezon al Ligii a III-a, acolo unde Unirea Dej are mari şanse să joace chiar dacă a retrogradat, va debuta la finalul lunii viitoare.

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER