Conectează-te cu noi

Naţional

E oficial! DOLIU NAȚIONAL în zilele de 14, 15 și 16 decembrie, în memoria Regelui Mihai

Publicat acum

pe

Guvernul României a decretat trei zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax.

Executivul a aprobat hotărârea prin care zilele de 14,15 şi 16 decembrie au fost declarate ca zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai.

Miniştrii au ţinut, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, pe ordinea de zi a Executivului figurând şi decretarea a trei zile de doliu naţional, între 14 şi 16 decembrie.

Dat fiind tragicul eveniment de ieri (marţi – n.r.), vă propun să începem şedinţa de Guvern de azi părintr-un moment de reculegere”, le-a cerut premierul Mihai Tudose miniştrilor prezenţi.

 

FOTO – Arhivă

Naţional

E OFICIAL! Bugetarii vor avea două minivacanţe de Crăciun şi Revelion, de câte cinci zile fiecare

Publicat acum

pe

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că bugetarii vor avea zile libere şi 24 şi 31 d3ecembrie, ceea ce înseamnă câte o minivacanţă de 5 zile pentru Crăciun şi Revelion, potrivit Mediafax.

Am o veste bună pentru angajaţii din sistemul bugetar. Se vor bucura de încă două zile libere, în preajma Crăciunilui şi Anul Nou, respectiv 24 şi 31 decembrie. Sper ca tot mai mulţi români să aibă tihnă şi linişte în perioada sărbătorilor”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Prin urmare, perioada de vacanţă ar fi între 22 şi 26 decembrie şi o alta între 29 decembrie şi 2 ianuarie.

Ulterior, aprobării deiciziei Executivului, purtătorul de cuvânt al Guvernului Nelu Barnu a anunţat că „aceste zile libere vor fi recuperate prin prelungirea programului de lucru pe parcursul lunii ianuarie”.

Continuă să citești

Naţional

ANAF promite bonificaţii pentru persoanele fizice care achită până la 15 decembrie obligaţiile fiscale

Publicat acum

pe

Contribuabilii persoane fizice care achită până la data de 15 decembrie 2018, inclusiv, obligaţiile fiscale stabilite prin declaraţia unică sau decizie de impunere anuală, după caz, vor primi bonificaţii, informează ANAF, potrivit Mediafax.

Contribuabilii care au depus Declaraţia unică şi care şi-au acordat prin aceasta bonificaţia, prin menţionarea la rd. 2, rd. 5 şi rd. 8 ale lit. C. „Sumarul obligaţiilor fiscale datorate”, a sumei aferente acesteia, beneficiază de o bonificaţie reprezentând 5% din suma datorată, dacă achită cel puţin 95% din suma datorată până la 15 decembrie 2018, inclusiv.

Această bonificaţie se acordă prin efectul legii, fără a mai fi necesară comunicarea unui act administrativ fiscal din partea organului fiscal central.

Contribuabilii persoane fizice pentru care au fost comunicate decizii de impunere anuală aferente impozitului pe venit anual pentru veniturile realizate de persoanele fizice în anul 2017, precum şi aferente contribuţiei individuale de asigurări sociale datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2016 – 2017, şi care achită până la data de 15 decembrie 2018, inclusiv, cel puţin 90% din sumele stabilite prin acestea, beneficiază de o bonificaţie reprezentând 10% din suma stabilită prin aceste decizii de impunere anuală.

Despre acordarea bonificaţiei, organul fiscal central înştiinţează contribuabilii, persoane fizice, după expirarea termenului de plată pentru acordarea acesteia, respectiv 15 decembrie 2018, inclusiv. Efectuarea stingerii în evidenţa fiscală se aplică de organele fiscale până la data de 31.07.2019. După scăderea din evidenţa fiscală organul fiscal înştiintează persoana fizică cu privire la acordarea bonificaţiei până la data de 31.08.2019.

Procedura de acordare a bonificaţiei pentru plata cu anticipaţie a sumelor de plată, stabilite prin decizii de impunere anuală, este aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2906/2018, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1005 din 27 noiembrie 2018.

Continuă să citești

Naţional

Bugetarii ar putea avea minivacanțe prelungite de Crăciun și Revelion!

Publicat acum

pe

Bugetarii ar putea avea mai multe zile libere de sărbători. Executivul urmează să aprobe joi o hotărâre de guvern în acest sens.

Astfel, zilele de 24 şi 31 decembrie ar urma să fie declarate zile libere legale.

În prezent, în perioada sărbătorilor de iarnă, bugetarii stau acasă pe 25 şi 26 decembrie, dar şi pe 1 şi 2 ianuarie.

Românii care lucrează la stat ar putea avea, cu tot cu weekenduri, o vacanţă de cinci zile de Crăciun şi una la fel de Anul Nou.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare