Conectează-te cu noi

Naţional

E oficial! Elevii și preșcolarii vor primi fructe și legume proaspete la școală

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Camera Deputaților a votat, miercuri, un proiect referitor la „Programului pentru școli al României pentru anul școlar 2018-2019”, prin care sumele de la nivel județean alocate achiziției de fructe și legume proaspete pentru elevi vor fi repartizate la consiliile locale ale comunelor și orașelor, arată realitatea.net.

Camera Deputaților este for decizional. Proiectul de lege a fost votat cu 250 de voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și 5 „abțineri”.

Legea are că obiect de reglementare completarea art.3 din Ordonanța Guvernului nr.13/2017, cu un nou alineat, în vederea sporirii ritmului de implementare a Programului pentru școli al României pentru anul școlar 2018-2019, „prin identificarea unor soluții de derulare cu operativitate a procedurilor de achiziție de fructe și/sau legume proaspete, lapte natural de consum și/sau produse lactate fără adaos de lapte praf, prin prevederi exprese privind repartizarea sumelor de la nivel județean la nivel local, respectiv consiliile locale ale comunelor, orașelor și municipiilor și ale sectoarelor municipiului București, aflate în imposibilitatea derulării programului în școlile de pe rază lor teritorială”.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, pe 28 noiembrie 2018, în calitate de prim for sesizat. Prin urmare, proiectul va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER