Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Echipa de robotică Abso-Tech de la Liceul Teoretic ”Petru Maior” Gherla, performanță lăudabilă în SUA – FOTO

Publicat acum

pe

Echipa de robotică Abso-Tech de la Liceul Teoretic ”Petru Maior” din Gherla s-a clasat pe locul al doilea la Concursul Internațional de Robotică Maryland Tech Invitational.

Echipa liceului din Gherla a participat în SUA la concursul care a avut loc în perioada 22-28 iunie, în urma unei selecții riguroase și s-a se confruntat cu alte 39 de echipaje de robotică din întreaga lume, alături de alte două echipe românești din Arad și București.

Din echipă au făcut parte elevii Riana Horvath, Medeea Morar, Maria Moldovan, Alisa Mălinaș, Karina Bunea, Alexandra Forț, Maia Mureșan, Mihnea Șteiu, Andrei Mălinaș, Gabriel Boroica, Thomas Petric-Mureșan, Mihai Florian și Fineas Demian, ei fiind însoțiți de cadrele didactice Cosmina Forț și Alina Șteiu.

Pregătirea deplasării echipei din Gherla a fost coordonată de Asociația Natie prin Educație – organizatoarea Concursului FIRST Tech Challenge în România, iar rezultatul a fost unul de excepție.

La finalul celor 80 de meciuri de calificare, grație punctajelor obținute în cadrul meciurilor directe, echipa s-a clasat pe locul al II-lea, poziție ce i-a conferit dreptul de a-și alege echipele partenere în calitatea de Captain Alliance, premiu conferit primelor 4 echipe cu cel mai mare punctaj în meciurile de calificare, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Cluj.

În urma semifinalelor și a finalei, echipa a obținut titlul de Championship Finalist Alliance Captain și a fost invitată, la Ambasada României de la Washington, unde a fost primită de Excelența Sa, Dan-Andrei Muraru, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER