Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Echipa de robotică VECTRON din Dej, calificată la First Tech Challenge – faza națională – FOTO

Publicat acum

pe

Echipa de robotică VECTRON a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” (CNAM) Dej a participat, weekend-ul trecut, la BRD First Tech Challenge – Regionala Cluj.

Echipa de robotică VECTRON a obținut locul I la categoria ”Design Award” și s-a calificat pe locul 3, după punctaj, la etapa națională. Din echipa VECTRON fac parte Răzvan Muncelean, Andrei Malinaș, Gabriel Boroica, Andreea Beno, Ghiță Sidor, Ramis Ciubăncan și Lucas Pop.

”Am începul să lucrăm din decembrie și (n.r. – robotul) l-am terminat în aprilie. A trebuit să proiectăm robotul 3D, să îl asamblăm și să îl programăm. Robotul are o perioadă autonomă la începutul meciului, perioadă de 30 de secunde în care acesta detectează obiectele de pe teren și acționează singur după un set de instrucțiuni programate folosind limbajul de programare Java. După, urmează perioada Tele OP (un minut jumătate) în care doi driveri controlează robotul. Robotul adună de pe teren inele și le lansează în niște ținte pe marginea terenului.

Pe lânga probele tehnice, la concurs există și probe non-tehnic în care echipele sunt nominalizate și premiate pentru activități cu publicul, întâlniri, prezentări în cadrul comunității locale și promovarea pe rețele sociale.

În cele 6 meciuri am obținut un punctaj de 1209 puncte și am obținut locul 3. Premiul Design Award l-am obținut pentru designul inovativ și compact al robotului. În data de 13 iunie mergem la Iași pentru a concura timp de 4 zile cu alte echipe din zona aceea. Avem nevoie de fonduri pentru deplasare și orice ajutor este binevenit”, ne-au transmis reprezentanții echipei de robotică din Dej.

Cei care vor să îi sprijine financiar îi pot contacta pe adresa de e-mail teamvectron@gmail.com sau pe Instagram @teamvectron.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER