Conectează-te cu noi

Eveniment

Elevi ai unei școli din Gherla, transportați de urgență la spital cu stări de greață și amețeli! – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

copii-intoxicati-scoala-gherla

Mai mulți elevi ai unei școli din Gherla au ajuns astăzi la spital, acuzând stări de greață și amețeli.

Se pare că incidentul a avut loc într-un corp al Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla, unitate de învățământ aflată în centrul municipiului, pe strada Bobâlna. Mai multor elevi din clasa a IV-a li s-a făcut rău în timpul orelor, acuzând stări de greață și amețeli, învățătoarea acestora sunând la 112 pentru a cere ajutor.

La fața locului au intervenit în scurt timp mai multe echipaje de prim-ajutor de la Dej și Gherla, polițiști, dar și jandarmi.

Potrivit primelor informații, elevii au acuzat stări de greață și amețeli, după ce au simțit un miros ciudat în sala de cursuri. De vină pare a fi o soluție care ar fi fost folosită pentru curățarea pardoselii. O parte din aceasta a ajuns la baza sobei, degajându-se astfel vapori toxici în aer. Rând pe rând, elevii au început să se simtă rău, învățătoarea fiind nevoită să-i evacueze pe toți cei prezenți la oră.

14 minori au avut nevoie de îngrijiri medicale. Elevii au fost transportați cu ambulanțele, dar și cu mijloace proprii, la Spitalul Municipal Gherla – Pediatrie pentru îngrijiri medicale și investigații suplimentare.

Din fericire, starea elevilor este stabilă, mulți dintre ei fiind deja lăsați să plece acasă. Chiar și așa, o parte dintre ei au rămas sub supraveghere medicală.

În timpul pauzei mari s-a spălat pardoseala școlii și s-a folosit un odorizant de pardoseală. Câțiva picuri au ajuns pe soba încinsă, folosită la încălzirea sălii de clasă. Vaporii emanați au provocat o reacție alergică la copii, care au alertat-o pe doamna învățătoare. Ea i-a evacuat pe copii din clasă și a anunțat SMURD-ul și Salvarea. Între timp am ajuns și eu aici. Copiii au fost duși la spital. În momentul acesta, din datele pe care le avem, copiii sunt într-o stare bună”, a declarat pentru Dej24.ro prof. Radu Ielcean, directorul Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate în sala de clasă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER