Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Elevi din Bobâlna, prezenți la Festivalul de Cântece, Jocuri, Obiceiuri și Meşteşuguri Tradiționale – FOTO

Publicat acum

pe

bobalna dans (1)

Elevii Școlii Gimnaziale Bobâlna au participat recent la cea de-a V-a ediție a Festivalului de Cântece, Jocuri, Obiceiuri și Meșteșuguri Tradiționale.

În parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Şcoala Populară de Artă ”Tudor Jarda”, elevii Şcolii Gimnaziale Bobâlna, coordonați de prof. Vescan Adina şi prof. Molnar Gabriela, au răspuns ”prezent” invitației de a participa la cea de-a V-a ediție a Festivalului de Cântece, Jocuri, Obiceiuri și Meşteşuguri Tradiționale, unde au prezentat un obicei specific localitătii Boâlna (numit Briscălitul). De asemenea, fetele din Grupul “Olpretul” au interpretat un cântec autentic, spre surprinderea tuturor spectatorilor.

”Tradiţiile românilor sunt comori ce nu ar trebui uitate sau părăsite şi nici schimbate prin troc cu alte obiceiuri importate din alte ţări. Ele sunt ale noastre, ne caracterizează, ne definesc și prin ele ne simţim mai bogaţi, mai aleşi, mai altfel decat alţii. Aceste tradiţii ne fac mai „exotici” în ochii europenilor și altor naţii, putem fi subiect de discuţii și de laudă, de aprecieri cu semnul mirării. Tradițiile romanilor sunt diferite de la o zona la alta, dupa cum spune vorba câte bordeie, atâtea obiceiuri, însa tocmai acest lucru ne face mai frumoși, mai atrăgători și mai originali.

Lumea din care face parte şăranul român a fost dintotdeauna bogată în obiceiuri și tradiţii. Acestea par a fi pentru cei care le privesc din exterior, manifestări folclorice fabuloase. Pentru cei care le cunosc însemnătatea, ştiu că aceste obiceiuri și tradiții ascund întelesuri profunde, despre relaţiile interumane și despre relațiile oamenilor cu natura”, a declarat pentru Dej24.ro prof. Gabriela Molnar.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER