Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Elevi din Dej, instruiți de polițiști pe tema protejării patrimoniului cultural – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Mai mulți reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și ai Muzeului Municipal Dej au susținut astăzi, cu începere de la ora 12, în Sala Multimedia a Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” din Dej o conferință cu tema „protejarea patrimoniului arheologic”.

Acțiunea preventivă a fost pusă în scenă de subcomisarul Cristian Luca din cadrul Serviciul de Investigații Criminale (Compartimentul pentru Protejarea Patrimoniului Cultural Național) – IPJ Cluj. Ulterior, a luat cuvântul și subcomisar de poliție Gina Pop, șefă a Biroului pentru Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Cluj, cea care a prezentat – cu ajutorul unui videoproiector – structura Inspectoratului Județean de Poliție Cluj. De asemenea, au mai vorbit prof. Constantin Albinetz, directorul Muzeului Municipal Dej, dar și Amanda Gădălean, fostă elevă a Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” – actualmente studentă a Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.

Elevilor li s-a explicat importanţa recuperării bunurilor culturale mobile și a cunoaşterii şi protejării valorilor tezaurului cultural naţional. De asemenea, au fost informaţi cu privire importanţa cooperării dintre membrii societăţii civile şi autorităţi în vederea diminuării fenomenului infracţional în acest domeniu, fiind prezentate cazuri concrete instrumentate de poliţia clujeană.

Proiectul a fost iniţiat de către Fundaţia Collegium XXI Bucureşti şi Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Investigaţii Criminale.

La nivelul judeţului Cluj sunt implicate în proiect 12 unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca, Dej şi Turda, cu peste 1.200 de beneficiari.

Proiectul educaţional se desfăşoară în două etape, în perioada 20-24 martie şi între 15 și 19 mai.

Parteneri: Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Salina Turda, Muzeul de Istorie Turda și Muzeul Municipal Dej.

CITEȘTE ȘI:

Desfășurare impresionantă de forțe la Dej! Polițiștii au fost la înălțime – FOTO/VIDEO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER