Conectează-te cu noi

Naţional

Elevii clasei a VIII-a intră în vacanţa de vară și se pregătesc de Evaluarea Națională!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Elevii clasei a VIII-a vor fi, începând de vineri, în vacanţa de vară, potrivit calendarului emis de Ministerul Educaţiei. Aceştia finalizează cursurile cu o săptămână mai devreme decât elevii din clasele ciclului preşcolar, primar şi gimnazial, pentru a susţine probele Evaluării Naţionale.

Elevii clasei a VIII-a intră de vineri în vacanţa de vară, potrivit calendarului emis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Anul şcoalar 2018-2019 este structurat astfel pentru elevii de clasa a VIII-a, întrucât ei urmează să susţină Evaluarea Naţională, care va debuta în data de 18 iunie, cu proba la Limba şi literatura română. Potrivit ordinului privind structura anului şcolar 2018-2019 emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru clasa a VIII-a, anul şcolar însumează 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie vineri, 7 iunie 2019.

Elevii clasei terminale din ciclul gimnazial intră mai devreme în vacanţă, deoarece ei urmează să susţină, în luna iunie, probele Evaluării Naţională. Potrivit calendarului de examene emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, evaluarea va debuta cu proba la Limba şi literatura română, care va fi susţinută de către elevi în data de 18 iunie. Ea va fi urmată de proba la Matematică, pe care elevii o vor susţine în 20 iunie şi Limba şi literatura maternă, în 21 iunie.

Afişarea primelor rezultate, respectiv a celor de dinaintea depunerii constetaţiilor va fi făcută în 25 iunie, potrivit datelor Ministerului Educaţiei Naţionale. Tot atunci, elevii care sunt nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER