Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Elevii de la CNAM Dej, informați despre prevenirea violenţei şi a bullying-ului – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

În această săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au intensificat activitățile de prevenire pe raza întregului județ, sub coordonarea Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în cadrul proiectului ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

Polițiștii de prevenire, de proximitate, ordine publică și rutieră au avut o săptămână încărcată cu activităţi de informare şi prevenire a criminalităţii. Ca de obicei, activităţile desfăşurate au avut ca principal grup ţintă elevii, dar nu au fost uitaţi nici vârstnicii, cele două grupuri ţintă fiind cele mai expuse victimizării în faţa celor certaţi cu legea şi ordinea publică.

Activităţile desfăşurate de către poliţişti au avut ca teme principale prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, a faptelor comise cu violență, siguranţa în mediul on-line, cunoaşterea şi prevenirea bullying-ului, siguranţa rutieră, violența în familie, prevenirea şi riscurile asociate consumului de alcool sau substanţelor interzise.

Au fost desfăşurate activităţi în şcoli, cluburi ale pensionarilor, biblioteci, dar şi în segmentul stradal. Au fost organizate peste 100 de întâlniri cu grupuri țintă și acțuuni în stradă, concursuri, expoziții etc. La acestea au participat aproape 3000 de elevi, 200 cadre didactice, 500 vârstnici, 100 conducători auto ș.a.

Violenţa în familie a fost un subiect intens dezbătut cu elevii Colegiului Tehnic Napoca şi cei ai Colegiului Pedagogic Gheorghe Lazăr din Cluj-Napoca, precum și cu cei din cadrul școlilor gimnaziale din comunele Ceanu Mare, Frata şi Tritenii de Jos. Peste 100 de elevi au fost prezenţi la aceste activităţi.

Siguranţa rutieră şi prevenirea victimizării copiilor prin accidente de circulație a fost un subiect abordat în numeroase şcoli prin organizarea şi desfăşurarea de activităţi de informare şi de concursuri de educaţie rutieră. În cadrul proiectelor „De mic învăț să mă feresc de rele” şi „Micul biciclist şi siguranţa lui”, cei peste 160 de elevi şi preşcolari participanţi au învăţat cum să fie în siguranță pe biccletă sau pe role.

Un concurs de educaţie rutieră având ca scop cunoaşterea obligaţiilor ce revin bicicliştilor, vârsta la care copiii pot ieşi cu bicicleta în trafic şi mijloacele de protecţie pe care trebuie să le folosească atunci când se dau cu rolele a avut loc şi la  Şcoala Gimnazială Negreni.

Prevenirea violenţei şi a bullying-ului, prevenirea consumului de alcool şi a substanţelor interzise au fost subiecte abordate cu elevii de la Liceul Teoretic Octavian Goga Huedin, Colegiul Naţional George Bariţiu din Cluj-Napoca, Şcoala Gimnazială Specială Huedin, Școala Gimnazială Căpușu Mare, Şcoala Gimnazială Ady Endre Sâncraiu, Școala Generală Săcuieu,  Şcoala Gimnazială Râşca, Şcoala Gimnazială Negreni, Școala Gimnazială Traian Dârjan Cluj-Napoca, Şcoala Gimnazială Horea Cluj-Napoca, Colegiul Național Andrei Mureșanu Dej, Colegiul Tehnic Victor Ungureanu Câmpia Turzii şi Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga – Cluj-Napoca.

Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului a fost marcată prin activităţi de informare şi discuţii purtate cu membrii comunităţilor din municipiile Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Dej, Gherla, Turda şi din Huedin. Astfel, au fost distribuite materiale cu caracter informativ atât în stradă, cât şi în cadrul întâlnirilor cu membrii asociaţiilor de proprietari, ai cluburilor de pensionari şi în cadrul vizitelor făcute la persoanele care locuiesc în zone izolate, sute de persoane beneficiind de aceste informaţii.

Social-Cultură

Măsuri de siguranță suplimentare de Rusalii în Dej, Gherla și la Mănăstirea Nicula!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Cu prilejul sărbătorii Rusaliilor, efectivele de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, pentru menţinerea unui climat de siguranţă civică şi a unei sări de normalitate.

Astfel, jandarmii clujeni vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult din municipiile Cluj-Napoca Gherla şi Dej, asigurând măsurile de ordine publică şi în zona Mănăstirii Nicula. Aceștia recomandă persoanelor care participă la evenimente să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice fel.

Pentru desfăşurarea într-un climat sigur a manifestărilor religioase prilejuite de această sărbătoare, jandarmii vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult unde se preconizează o afluenţă mare de persoane precum şi pe căile de acces către acestea pe timpul oficierii slujbelor religioase”, transmit reprezentanții IJJ Cluj.

Este indicat ca participanții să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, etc.) şi a celor de valoare. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Continuă să citești

Social-Cultură

Programul cinematografului 3D din Dej! Ce filme vor rula în perioada 18-20 iunie

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal Dej, în perioada 4 – 15 iunie 2019.

MARȚI – 18 iunie 2019

  • ORA 12:00 – MARATON SCOOBY-DOO 1 (ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 61 MIN)
  • ORA 16:00 – THE BRONZE (”BRONZUL”, COMEDY, N. -15 , 100 MIN.)

MIERCURI – 19 iunie 2019

  • ORA 12:00 – MARATON SCOOBY-DOO 2 (ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 61 MIN)
  • ORA 16:00 – CONCUSSION (”TRAUMA”, THRILLER/DRAMA, A.P. -12 , 118 MIN.)

JOI – 20 iunie 2019

  • ORA 12:00 – MARATON SCOOBY-DOO 3 (ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ, A.G., 61 MIN)
  • ORA 16:00 – BLACKHAT HACKER (”NU MAI DEȚII CONTROLUL”, DRAMA/THRILLER N. -15. ANI, 133 MIN.)

„Dragi spectatori, biletele pot fi procurate din incinta Librăriei Municipale Dej, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 16:00, cu maxim o zi înainte de rularea filmului sau cu o oră înaintea rulării filmului. Biletele se vând în limita locurilor disponibile, iar accesul în sală cu mâncare și băuturi alcoolice este strict interzis”, se precizează într-un comunicat de presă.

Continuă să citești

Social-Cultură

DEJ | A venit VACANȚA, cu trenul din Franța! Nu toți elevii se pot relaxa… unii sunt în febra examenelor – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Elevii din toate ciclurile de învăţământ au intrat vineri, 14 iunie, în vacanţa de vară. Aceştia vor reveni la cursuri începând cu data de 9 septembrie, potrivit datelor calendarului privind structura anului şcolar 2019-2020 aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar s-a încheiat în data de 31 mai, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie, potrivit datelor calendarului privind structura anului şcolar 2018-2019 aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Elevii tuturor claselor din ciclurile de învăţământ vor reveni la ore începând cu data de 9 septembrie. Potrivit aceleiaşi surse, structura anului şcolar 2019-2020 cuprinde semestrul I care se va desfăşura în perioada 9 septembrie – 20 decembrie 2019 şi semestrul al II-lea, 13 ianuarie – 12 iunie 2020.

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate pentru anul şcolar 2019-2020 astfel: vacanţa de iarnă, 21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020, vacanţa de primăvară 4 aprilie – 21 aprilie 2020, vacanţa de vară 13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021.

Clasele care vor beneficia în plus de încă o săptămână de vacanţă sunt clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar. Aceasta va avea loc în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie 2019, potrivit datelor MEN.

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, următorul an şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020, cum precizează reprentanţii MEN.

Sursa FOTO – Facebook/Morar Costan

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare