Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Elevii de la CNAM Dej, informați despre prevenirea violenţei şi a bullying-ului – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

În această săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au intensificat activitățile de prevenire pe raza întregului județ, sub coordonarea Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în cadrul proiectului ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

Polițiștii de prevenire, de proximitate, ordine publică și rutieră au avut o săptămână încărcată cu activităţi de informare şi prevenire a criminalităţii. Ca de obicei, activităţile desfăşurate au avut ca principal grup ţintă elevii, dar nu au fost uitaţi nici vârstnicii, cele două grupuri ţintă fiind cele mai expuse victimizării în faţa celor certaţi cu legea şi ordinea publică.

Activităţile desfăşurate de către poliţişti au avut ca teme principale prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, a faptelor comise cu violență, siguranţa în mediul on-line, cunoaşterea şi prevenirea bullying-ului, siguranţa rutieră, violența în familie, prevenirea şi riscurile asociate consumului de alcool sau substanţelor interzise.

Au fost desfăşurate activităţi în şcoli, cluburi ale pensionarilor, biblioteci, dar şi în segmentul stradal. Au fost organizate peste 100 de întâlniri cu grupuri țintă și acțuuni în stradă, concursuri, expoziții etc. La acestea au participat aproape 3000 de elevi, 200 cadre didactice, 500 vârstnici, 100 conducători auto ș.a.

Violenţa în familie a fost un subiect intens dezbătut cu elevii Colegiului Tehnic Napoca şi cei ai Colegiului Pedagogic Gheorghe Lazăr din Cluj-Napoca, precum și cu cei din cadrul școlilor gimnaziale din comunele Ceanu Mare, Frata şi Tritenii de Jos. Peste 100 de elevi au fost prezenţi la aceste activităţi.

Siguranţa rutieră şi prevenirea victimizării copiilor prin accidente de circulație a fost un subiect abordat în numeroase şcoli prin organizarea şi desfăşurarea de activităţi de informare şi de concursuri de educaţie rutieră. În cadrul proiectelor „De mic învăț să mă feresc de rele” şi „Micul biciclist şi siguranţa lui”, cei peste 160 de elevi şi preşcolari participanţi au învăţat cum să fie în siguranță pe biccletă sau pe role.

Un concurs de educaţie rutieră având ca scop cunoaşterea obligaţiilor ce revin bicicliştilor, vârsta la care copiii pot ieşi cu bicicleta în trafic şi mijloacele de protecţie pe care trebuie să le folosească atunci când se dau cu rolele a avut loc şi la  Şcoala Gimnazială Negreni.

Prevenirea violenţei şi a bullying-ului, prevenirea consumului de alcool şi a substanţelor interzise au fost subiecte abordate cu elevii de la Liceul Teoretic Octavian Goga Huedin, Colegiul Naţional George Bariţiu din Cluj-Napoca, Şcoala Gimnazială Specială Huedin, Școala Gimnazială Căpușu Mare, Şcoala Gimnazială Ady Endre Sâncraiu, Școala Generală Săcuieu,  Şcoala Gimnazială Râşca, Şcoala Gimnazială Negreni, Școala Gimnazială Traian Dârjan Cluj-Napoca, Şcoala Gimnazială Horea Cluj-Napoca, Colegiul Național Andrei Mureșanu Dej, Colegiul Tehnic Victor Ungureanu Câmpia Turzii şi Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga – Cluj-Napoca.

Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului a fost marcată prin activităţi de informare şi discuţii purtate cu membrii comunităţilor din municipiile Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Dej, Gherla, Turda şi din Huedin. Astfel, au fost distribuite materiale cu caracter informativ atât în stradă, cât şi în cadrul întâlnirilor cu membrii asociaţiilor de proprietari, ai cluburilor de pensionari şi în cadrul vizitelor făcute la persoanele care locuiesc în zone izolate, sute de persoane beneficiind de aceste informaţii.

Social-Cultură

Dej | Teatru pentru copii, vineri, la Centrul Cultural ”Arta”

Publicat acum

pe

loading...

Teatrul pentru copii ”Savoi” din București în parteneriat cu Primăria Municipiului Dej organizează vineri, 22 noiembrie, spectacolul umoristic- muzical pentru copii ”Doctorul AU…MĂ doare!”.

Piesa se va juca la Centrul Cultural ”Arta” și va avea două reprezentații, prima de la ora 10:00, iar a doua de la ora 11:00.

Prețul unui bilet de intrare este 8 lei.

Continuă să citești

Social-Cultură

Filmul documentar Kapitalism – rețeta noastră secretă, la cinematograful din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal, în colaborare cu Centenarul Filmului Românesc, anunță proiecția filmului documentar Kapitalism – rețeta noastră secretă.

Filmul va rula în data de sâmbătă, 23 noiembrie 2019, în Sala Multimedia a Muzeului Municipal Dej. Intrarea este liberă, iar sala va fi ocupată în limita locurilor libere – sunt disponibile 46 de locuri.

Kapitalism – rețeta noastră secretă este un film documentar românesc regizat de Alexandru Solomon și lansat în România în anul. Regizorul imaginează o întoarcere a lui Nicolae Ceaușescu în țară după 20 de ani de la execuția sa. Dictatorul ar avea surpriza de a-i revedea pe o parte din foștii conducători ai aparatului comunist, în prezent deveniți mari magnați.

Filmul surprinde fenomenul privatizării forțate începute după căderea comunismului din România pe baza unei „rețete” al cărei compoziție cuprinde corupția, nepotismul și trecutul comunist. Sunt intervievați unii dintre cei mai controversați oameni de afaceri din țară precum Dan Diaconescu, Dinu Patriciu, Dan Voiculescu și George Copos.

Continuă să citești

Social-Cultură

PROGRAMUL cinematografului din Dej în perioada imediat următoare

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal în perioada 22-28 noiembrie 2019.

VINERI –  22.11.2019

ORA 16:00 EVEREST(„EVEREST ” ADVENTURE/BIOGRAPHY,A.P.12 ANI,  116  MIN.)

SÂMBĂTĂ – 23.11.2019

ORA 11:00 ASTERIX ȘI VIKINGII (  FILM ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ,  A.G., 75 MIN)

ORA 17:00 KAPITALISM  REȚETA NOASTRĂ SECRETĂ FILM DOCUMENTAR ROMÂNESC, 2010 A. G., 80 MIN

INRAREA ESTE LIBERĂ ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE ÎN NUMĂR DE 46

MARȚI – 26.11.2019

ORA 16:00  BEN HUR  („BEN HUR” ACTION /DRAMA/HISTORY , A.P. -12 ANI,  118  MIN.)

MIERCURI – 27.11.2019

ORA 16:00  THE GREAT WALL („MARELE ZID”ACTION/ FANTASY/ DRAMA, A.P.-12 ANI,  103 MIN.)

JOI – 28.11.2019

ORA 16:00 KING ARTUR LEGEND OF THE SWORD („REGELE ARTUR LEGENDA SABIEI”DRAMA /ACTION, A.P.12 ANI., 126 MIN.)

”BILETELE POT FI PROCURATE DIN INCINTA LIBRĂRIEI MUNICIPALE DEJ DE MARȚI PÂNĂ SÂMBĂTĂ, ÎN INTERVALUL ORAR 8:00- 16:00, CU MAXIM O ZI ÎNAINTE DE RULAREA FILMULUI SAU CU O ORĂ ÎNAINTEA RULĂRII FILMULUI.

BILETELE SE VÂND ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE! ÎN CAZUL ÎN CARE VOR EXISTA MAI MULTE SOLICITĂRI, FILMUL VA MAI FI RULAT ÎNCĂ O DATĂ, DUPĂ PRIMA PROIECȚIE.

ACCESUL ÎN SALĂ CU MÂNCARE ȘI BĂUTURI ALCOOLICE ESTE INTERZIS! VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare