Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Elevii de la LAPI Dej au plantat copăcei în cadrul ENO Tree Planting Day 2015 – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

plantare copaci LAPI (5)

Elevi ai Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” au plantat astăzi mai mulți copăcei, în cadrul Proiectului Internațional de mediu ENO Tree Planting Day 2015.

De Ziua Internațională a Păcii – sărbătorită pe 21 septembrie, elevi ai două clase de la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian Dej”, a X-a B și a XI-a B (profil științele naturii – engleză intensiv), au plantat mai mulți copăcei la Clubul Școlar Sportiv Dej. La activitatea care a avut loc la ora 14, au participat primarul Morar Costan, Dorina Gherman, directorul instituției de învățământ, Dimitriu Armand, directorul adjunct al școlii, precum și profesorii Cornelia Platon (coordonator proiect ENO), Alexandru Kiss (participant proiect), Gabriela Moldovan și Emanuela Cazan (participante la activitatea de azi).

Acțiunea a fost un real succes, și pe lângă ajutarea mediului înconjurător, elevii de la LAPI Dej au avut parte și de distracție, ”botezând” copăceii plantați pe fosta bază sportivă de pe strada Nicolae Titulescu. Atât elevii, cât și profesorii și invitații – în frunte cu primarul Morar Costan și cu directorul școlii, Dorina Gherman, o mai veche susținătoare a proiectului -, au pus mâna pe lopeți și au plantat copăcei.

”Mediul este foarte important pentru noi toți. Nu doar local ci și global, în toata lumea. Azi, mai mult ca oricând, trebuie să ne concentrăm, pe mediu și pace. Facem acest lucru alături de zeci de mii de școli și grupuri de tineri din întreaga lume. Plantăm copaci alături de prietenii noștri din Nord, Sud, Est and Vest. Primii copaci voi fi plantați în Oceania, apoi în Asia, Europa, Africa, iar ultimii copaci vor fi plantați în Hawaii. Copacii pe care îi plantăm azi fac parte dintr-o mare campanile lansată de  Environment Online – ENO, având ca scop plantarea a 100 de milioane de arbori până în 2017. Noi ne realizăm partea noastră și îi provocam pe ceilalti să ne urmeze exemplul. Copacul este un simbol pentru noi, în primul rând pentru că ne amintește de natură și de importanța protejării mediului. În al doilea rând, acesta simbolizează cooperarea între școala noastră și oameni din întreaga lume. Azi plantăm acesti copaci pentru a marca Ziua Internațională a Păcii și sperăm să creștem împreună odată cu ei în viitor și pentru viitor. Pacea este verde!”, este mesajul transmis de organizatorii campaniei pentru ENO Tree Planting.

ENO Environment online este o școală virtuală și o rețea pentru dezvoltare sustenabilă. De la lansarea acesteia, în anul 2000, pest 100000 de școli din 157 de țări s-au alăturat programului și au realizat acțiuni concrete pentru mediu, în primul rând plantări de copaci. S-a stabilit în cadrul programului ENO ca două zile pe an sa fie dedicate plantării copacilor, 21 septembrie, Ziua Internațională a Pacii și 22 mai, Ziua Internațională a Biodiversității.

ENO și-a asumat un mare angajament la Summitu-ul Rio+20, plantarea a 100 de milioane de copaci până în anul 2017. Până în prezent s-au plantat 18 milioane de copaci.

Click AICI pentru a vedea o GALERIE FOTO de la eveniment pe pagina de facebook Dej24.ro.

Vezi în MATERIALUL VIDEO de mai jos ce a declarat pentru Dej24.ro prof. Cornelia Platon, coordonator proiect ENO:

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER