Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Elicopterul SMURD de la Jibou, aterizare de urgență la Cluj din cauza unor probleme tehnice – VIDEO

Publicat acum

pe

....

Elicopterul SMURD de la Jibou a avut probleme în aer la scurt timp după ce a decolat, duminică, de pe Aeroportul din Cluj, iar pilotul a oprit un motor şi a survolat zona până a terminat combustibilul, apoi a reuşit să aterizeze.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică, la Digi24, că pilotul a sesizat problema imediat după decolare şi a respectat procedura şi a oprit unul dintre motoare, astfel că a reuşit să aterizeze fără probleme, scrie Mediafax.

....

Încă aştept informarea exactă din partea colegilor. Din informaţiile pe care le-am primit până acum a fost o problemă care a necesitat oprirea unuia dintre motoare de către pilot. Elicopterele SMURD sunt bi-motir, ceea ce înseamnă că în mod normal ele trebuie să poată să zboare şi cu un motor în situaţii de urgenţă, lucru care s-a întâmplat. A trebuit să survoleze zona Aeroportului o perioadă ca să scape de combustibilul care era încărcat, că tocmai decolaseră de la Aeroportul din Cluj, după ce au predat un pacient acolo, apoi au aterizat”, a spus Arafat.

Întrebat dacă sunt alte probleme după aterizare, Arafat a spus că toată procedura a fost respectată şi acum situaţia este sub control.

Reprezentanţii ISU Cluj au transmis, la rândul lor, că elicopterul SMURD de la Jibou a transportat un pacient din Zalău pentru a fi preluat de pe Aeroportul Cluj-Napoca, iar după predarea pacientului echipajului de terapie intensivă SMURD, elicopterul a decolat şi a avut probleme tehnice în zbor.

Piloţii aeronavei au întreprins manevre specifice pentru a readuce în siguranţă aeronava pe aeroport. Elicopterul a revenit în siguranţă pe aeroport, în jurul orei 15.20”, potrivit ISU Cluj.

Aeronava a fost iniţial solicitată pentru un pacient de 74 de ani cu stop cardio-respirator.

Duminică, 12.01.2020, echipajul elicopterului EC-135 nr. 343, aflat în serviciu la P.O.A. Jibou, a preluat de la Zalău un pacient de 74 de ani diagnosticat cu stop cardio-respirator resuscitat, infarct miocardic acut, şoc cardiogen. Pacientul era intubat şi ventilat mecanic, beneficiind de suport inotrop pozitiv, fiind transportat de urgenţă, pe cale aeriană, către aeroportul din Cluj-Napoca. După predarea pacientului la Cluj-Napoca, către o ambulanţă SMURD, elicopterul a fost alimentat cu combustibil şi a decolat către P.O.A. Jibou. După aproximatv 15 minute de zbor către Jibou, comandantul echipajului a întâmpinat o problemă tehnică ce a presupus, conform procedurilor, oprirea controlată a unui motor”, transmite Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER