Conectează-te cu noi

Naţional

Energia electrică ar putea crește cu maximum 1% de la 1 iulie

Publicat acum

pe

loading...

Prețul energiei electrice ar putea crește cu cel mult 1% de la 1 iulie, când piața se va liberaliza cu încă 10%, a declarat Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), conform Agerpres.

De la 1 iulie piața va fi liberalizată cu încă 10%, astfel că ar putea să existe anumite ajustări, dar sub 1% (în factura finală — n.r.). Deci considerăm că, practic, vom avea același preț„, a spus oficialul ANRE.

În prezent, populația consumă 80% energie din piața liberă și 20% cu preț reglementat, iar, de la 1 iulie, ponderea energiei din piața liberă va crește la 90%. De la 1 ianuarie 2018, piața va fi complet liberalizată.

Totodată, Havrileț a mai spus că pierderile distribuitorilor ca urmare a fenomenelor meteo extreme de la sfârșitul lunii aprilie, când sute de stâlpi au fost doborâți de viscol și ninsori, vor avea un impact nesemnificativ în factura populației, dacă vor fi recunoscute de către ANRE.

Aceste pagube trebuie să fie încadrate în categoria pagubelor înregistrate în urma unor condiții extrem de grele, adică ei (distribuitorii — n.r.) să primească statutul de forță majoră. Dacă acest statul va fi obținut, suntem obligați să preluăm costul reparațiilor în factura finală. Dar considerăm că nu sunt valori foarte mari, undeva sub 0,5% — 0,1%. Sunt valori foarte mici„, a explicat oficialul ANRE, în cadrul conferinței InvestEnergy.

 

Sursa – Agerpres.ro

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER