Conectează-te cu noi

Naţional

Epidemia de RUJEOLĂ se extinde! 32 de decese și 8.455 de cazuri confirmate

Publicat acum

pe

....

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este 8.455, cu 108 cazuri mai multe decât săptămâna precedentă, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

....

Dintre acestea, au fost 32 de decese, care au fost înregistrate astfel: opt în județul Timiș, șase în Arad, șapte în Dolj, trei — Caraș Severin, câte un deces în Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.

Cel de-al 32-lea deces a fost cauzat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, de o complicație la distanță a rujeolei, la o persoană în vârstă de 29 de ani, imunocompromisă, din județul Dolj.

S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de județe. Cele mai afectate, cu peste o mie de cazuri fiecare, sunt Timiș (1.215 cazuri), Caraș-Severin (1.110 cazuri) și Arad (1.002).

Vinerea trecută, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate era de 8.347, din care 32 de decese.

În ultimele două săptămâni, rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori. Vom avea cifre absolute la începutul săptămânii viitoare„, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog, la începutul ședinței de vineri a Guvernului.

La rândul său, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Bodog să continue să aplice măsurile de sancționare a „celor care nu au înțeles ce trebuie să facă în domeniu„.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER