Conectează-te cu noi

Naţional

Ești mai creativ noaptea? Iată 5 lucruri de care să ții cont dacă lucrezi până târziu!

Publicat acum

pe

Este bine-cunoscut faptul că atunci când vine vorba de creativitate și productivitate, unii oameni se consideră păsări de noapte și alții sunt, mai degrabă, matinali. Dacă și tu faci parte din categoria celor care își găsesc cel mai bine inspirația și energia abia după lăsarea întunericului, vei găsi în acest articol lucruri foarte utile legate de felul în care poți beneficia de acest stil de lucru.

Pe termen lung, nu este recomandat să faci abuz de aceste obiceiuri, așa că, încearcă să alternezi aceste perioade de muncă târzie și să acorzi o atenție deosebită odihnei. Există, totuși, câteva lucruri pe care le poți face pentru a lucra eficient.

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă obișnuiești să lucrezi seara la birou:

  1. Asigură-te că dormi suficient. Există perioade în care ai nevoie să lucrezi până târziu în noapte, fie că este vorba de un proiect care necesită timp și creativitate, fie că te pregătești pentru un examen. Chiar dacă faci parte din categoria păsărilor de noapte, ai grijă să alternezi aceste perioade cu unele în care îți păstrezi ritmul circadian.
  2. Organizează-ți taskurile foarte bine. Indiferent că preferi să lucrezi noaptea pentru un proiect personal sau că lucrezi pentru jobul de zi, acordă o atenție sporită felului în care îți organizezi munca. Dacă ai nevoie, ocazional, de nopți de lucru în care să-ți folosești mai mult creativitatea, încearcă să începi cu sarcinile pe care ar trebui să le rezolvi în prima parte a următoarei zile sau, dacă îți permite jobul, încearcă să lucrezi de acasă, pentru a reuși să te odihnești mai mult.
  3. Folosește un corp de iluminat calitativ. Este important să îți creezi un mediu propice lucrului, mai ales în condițiile în care nu ai parte de beneficiile luminii naturale. De exemplu, poți alege o lampă de birou de calitate, cu protecție pentru ochi, dar și tehnologie LED. Pe Homelux.ro poți găsi o varietate de corpuri de iluminat moderne, potrivite pentru biroul tău.
  4. Evită mâncarea nesănătoasă. În general, lucratul până târziu este asociat cu obiceiuri nesănătoase, cum ar fi consumul de junk food, excesul de cafea sau băuturi energizante. Încearcă să eviți să ai la îndemână astfel de alimente. Bea cât mai multă apă, care să te ajute să te hidratezi și mănâncă alimente considerate food power, cum sunt bananele sau migdalele. 
  5. Profită de creativitate. Persoanele considerate păsări de noapte sunt recunoscute pentru creativitatea de care dau dovadă atunci când lucrează noaptea. Tocmai de aceea, încearcă să profiți de acest timp dedicat lucrului și să rezolvi cât mai multe aspecte ale muncii tale. Astfel, te vei putea bucura și de productivitate și de un somn bun în restul săptămânii.

Așadar, dacă te consideri o pasăre de noapte, te poți bucura de toate beneficiile creative ale unui asemenea stil de lucru, fără să neglijezi perioada dedicată odihnei. Totul stă în echilibru, iar echilibrul este în mâinile tale!

Sursa foto: Unsplash.com

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER