Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Eveniment automobilistic la Dej: Klausenburg Retro Racing 2018

Publicat acum

pe

loading...

Cea de-a opta ediție a Festivalului automobilistic Klausenburg Retro Racing se va desfășura în perioada 15-16 septembrie în centrul municipiului Dej.

Competiția este împărțită pe două zile pline de activități. Sâmbătă, începând cu ora 17, spectatorii vor putea admira nemeroase bijuterii pe patru roți în Piața Bobâlna. De la ora 18, în aceeași zi va avea loc ceremonia Startului Festiv în centrul Dej, ceremonie la care sunt invitați toti iubitorii sportului cu motor și nu numai. Duminică, între orele 12 și 19 vor avea loc manșele cronometrate pe circuitul stradal amenajat în piața Bobâlna – centrul municipiului.

Iată că eforturile noastre nu au fost în zadar, și, pentru prima dată de la înființare, Klausenburg Retro Racing are loc pe un circuit stradal amenajat în centrul unui oraș din România”, a spus Horațiu Anghel, presedintele ACS Klausenburg Retro Racing, organizatorul etapei KRR.8 Dej.

Ediția de la Dej va fi urmată de încă o etapă anul acesta, urmând ca anul următor să definitivăm un campionat de minim 6 etape în 6 orașe diferite ale țării. Anul acesta competițional se va încheia cu o ultimă etapă la Ploiești, KRR.9. Atât orașul Dej, cât și celălalte orașe care găzduiesc etape KRR, ne surprind plăcut de la ediție la ediție prin interesul și suportul acordat”, a adăugat Anghel.

FOTO – Arhivă

Social-Cultură

Cerșetor din Dej, sancționat de polițiștii locali după ce a apelat la mila trecătorilor

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Un bărbat din Dej a fost sancționat săptămâna trecută de polițiștii locali după ce ar fi apelat la mila trecătorilor.

Incidentul nu a avut loc în Dej, ci în municipiul Bistrița. Potrivit unui raport făcut public recent de polițiștii locali bistrițeni, 8.615 lei este valoarea amenzilor aplicate cerșetorilor, de la începutul anului. Chiar și așa, mulți nu-și plătesc amenzile și nimeni nu are ce le face.

De la începutul anului, polițiștii bistrițeni au depistat și sancționat 41 de cerșetori, 4 dintre aceștia fiind minori.

Doar săptămâna trecută au fost sancționați trei cerșetori. Este vorba despre un bărbat din municipiul Dej, județul Cluj, și două femei, una din localitatea bistrițeană Viile Tecii și o alta din localitatea Recea-Cristur, județul Cluj.

„În faţa unui imobil de pe Bulevardul Decebal a fost depistat în timp ce solicita sprijin financiar din partea trecătorilor, numitul U. C. (domiciliat în municipiul Dej, judeţul Cluj). Pentru faptele comise în mod repetat i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 100 lei şi îndepărtat din zonă. Un incident asemănător a fost constatat în faţa unui magazin alimentar de pe strada Ştefan cel Mare, unde numita M. C.P. (domiciliată în localitatea Viile Tecii), a fost din nou surprinsă apelând în mod repetat la mila cetăţenilor. I-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 150 lei. Pe Calea Moldovei, în parcarea din faţa unui complex comercial, a fost surprinsă apelând la mila trecătorilor, numita L. L. (identificată ulterior cu domiciliul în localitatea Recea-Cristur, judeţul Cluj). Pentru faptele săvârşite a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei”, se arată într-un raport al Poliției Locale Bistrița, citat de Bistrițeanul.

Continuă să citești

Social-Cultură

Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej, în straie de sărbătoare – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

Astăzi, cu începere de la ora 11, a debutat cea de-a XIII-a ediție a Zilelor Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej.

La deschiderea manifestărilor grupate sub genericul <<Zilele Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej>> au răspuns ”prezent” mai multe oficialități locale, în frunte cu primarul Morar Costan, viceprimarul Teodora Muncelean, consilieri locali, cadre didactice, foști directori ai liceului, invitați și bineînțeles elevi.

În prima zi aniversară, manifestările de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” au debutat cu un scurt discurs susținut de directorul școlii, prof. Dorina Gherman și au continuat cu mesajul primarului Morar Costan. Ulterior, a fost prezentată oferta educațională pentru anul școlar 2019-2020 și s-au ”contabilizat” rezultatele obținute de elevi la concursuri, olimpiade și competiții sportive.

Evenimentul a continuat la statuia patronului spiritual al Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, unde protopopul Ioan Buftea a oficiat un scurt Te Deum, prof. Alexandrina Alămșan a vorbit despre viața revoluționarului pașoptist Alexandru Papiu Ilarian și în final s-au depus coroane la bustul istoricului – situat în fața instituției de învățământ dejene.

Ulterior, la ora 12 a fost programată activitatea ”Bilingvul în sărbătoare” – o prezentare publică a produsului final al probei anticipate de bacalaureat cu mențiune bilingvă francofonă – și concursul de matematică al liceelor partenere cu Universitatea Tehnică Cluj. Prima zi de sărbătoare s-a încheiat cu ”ENO – Tree Planting Day”.

Mâine dimineață, cu începere de la ora 9, este programată ”Ziua porților deschise”. Conducerea liceului anunță că vor fi prezentate filialele și specializările prin diferite activități speficice și se va desfășura concursul de matematică ”Leon Birnbaum” – online. Ultima activitate se intitulează ”Să cunoaștem patrimoniul cultural – proiecte colaborative online”, iar apoi – de la ora 13 – va avea loc întâlnirea de 10 ani a promoției 2009.

La mulți ani, LAPI Dej!

Continuă să citești

Social-Cultură

Activitate inedită sprijinită de polițiști și jandarmi la Chiuiești – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

La Şcoala Gimnazială Chiuieşti a avut loc marți, 21 mai, etapa finală a Proiectului „Poliția alături de noi”, proiect judeţean organizat de Şcoala Gimnazială Chiuieşti în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Ştefan Cicio Pop Cluj-Napoca.

La faza finală a proiectului au participat elevi din clasele a II-a şi a III-a de la Şcolile Gimnaziale din Chiuiești, Cășeiu, Cîțcău, Cuzdrioara, Vad, Bobâlna, Panticeu, Recea–Cristur, Unguraș, Jichiș și Mica.

În această etapă finală a proiectului, organizată pe două secţiuni, în prima secţiune a fost jurizat concursul de machete „Micul pieton într-o lume aglomerată şi grăbită”, la concurs fiind înscrise 14 machete prin care copiii au arătat cum văd ei comuna lor în viitor, prin prisma locurilor de joacă şi a traficului rutier.

Secţiunea a două, a fost una dinamică, însemnând desfăşurarea unui concurs de role şi biciclete, concurs care a urmărit dezvoltarea abilităţii copiilor de a conduce bicicleta şi rolele într-un poligon amenajat, scopul fiind acela de reduce riscul victimizării copiilor prin accidente rutiere.

La activităţile finale ale proiectului au participat aproximativ 150 de elevi din cadrul şcolilor gimnaziale enumerate mai sus, toţi copiii participanţi primind cadouri iar cei mai buni dintre cei care au luat startul la concurs au fost răsplătiţi cu diplome, cupe şi medalii de către organizatori.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii structurilor de poliţie participante, au constat în arbitrarea concursului de role şi biciclete, activitate desfăşurată de poliţiştii Biroului Rutier Dej, prezentarea tehnicii din dotarea poliţiştilor criminalişti, activitate desfăşurată de poliţiştii Biroului Criminalistic Dej, precum şi prezentarea tehnicii din dotarea Serviciului de Acţiuni Speciale Cluj. Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej şi-au pus la dispoziţia copiilor maşinile de intervenţie din dotare astfel încât cei mici să poată trăi o mică parte din experienţa de a fi poliţist, chiar şi câteva momente în timp ce poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj, cei care au dus „greul” activităţilor de informare din cadrul proiectului, le-au oferit celor mici sfaturi despre cum pot fi în siguranţă în mediul virtual, pe stradă sau la joacă.

Un loc aparte în aprecierile copiilor l-au avut jandarmii prin demonstraţiile de dresaj şi intervenţie efectuate cu cei doi câini de intervenţie pe care aceştia îi au ca sprijin în executarea misiunilor ce revin jandarmeriei.

Pentru implicarea şi organizarea acestui proiect îi felicităm pe toţi cei implicaţi de la cadre didactice la copii, şi de ce nu la cei care au venit în sprijinul şi susţinerea acestui proiect ajuns la cea de a IV-a ediţie”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Continuă să citești

RECLAMĂ

ALEGERI EUROPARLAMENTARE

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare