Conectează-te cu noi

Recomandări

EXCLUSIV. Povestea lui HUGO, câinele din Dej desemnat recent BEST PUPPY – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Hugo, câinele vedetă al Dejului

Hugo, câinele vedetă al Dejului

Weekend-ul acesta, la Cluj-Napoca, a avut loc Napoca Dog Show, un eveniment cu tradiție în Europa. Un câine din Dej a impresionat atât juriul, cât și spectatorii.

Hugo este un superb exemplar din rasa Akita American, în vârstă de numai 6 luni. În acest weekend a participat la prima sa competiție, alături de stăpânul său, Claudiu. Patrupedul roșcat cu alb ”a rupt gura târgului” încă de la prima sa experiență de acest gen, reușind să impresioneze atât juriul, cât și spectatorii de la Expo Transilvania.

La competiție au participat peste 200 de rase de câini, împărțiți în 10 grupe canine, plus ciobăneștii românești, totalizând în jur de 600 de câini per concurs.

Hugo a concurat prima dată la CAC (Cerificat de Aptitudini pentru Campionat – Național), unde frumusețea patrupedului din Dej și-a spus cuvântul și i-a lăsat cu gura căscată pe arbitrii din Franța, Elveția, Spania, Ungaria și România. Aspectul său fizic impresionant, perfect – după cum ar spune unii specialiști, i-a adus lui Hugo titlul de BEST PUPPY al rasei Akita American, pentru ca mai apoi să ”pună lăbuța” și pe titlul de BEST PUPPY din grupa sa (grupa nr. 5 – câini de tip Spitz și primitiv).

Mai apoi, ca urmare a titlului obținut la ”naționale”, Hugo a intrat în competiția internațională – CACIB (Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internațional de Frumusețe). La fel ca și în cazul primei întreceri, Hugo a defilat în fața arbitrilor, a ”pozat” în diferite poziții de prezentare, a alergat, pentru ca în final să fie desemnat, din nou, BEST PUPPY.

Hugo s-a calificat astfel în întrecerea pentru BEST PUPPY IN THE SHOW, destinată desemnării celui mai frumos pui de câine dintre toate cele 210 rase prezente la Cluj. Câinele-vedetă al Dejului s-a calificat în marea finală, unde a reușit să obțină un merituos loc IV.

Aflat la prima sa competiție, puiuțul de Akita American a impresionat pe toată lumea, de la jurați – cărora nu le-a venit să creadă că are doar 6 luni – și până la spectatori. Clujenii au stat la coadă pentru a face poze cu Hugo, pentru a se juca cu el sau doar pentru a-l mângâia sau îmbrățișa.

Hugo este un câine prietenos, extrem de sociabil și foarte deștept. Așa ar putea fi caracterizat în câteva cuvinte, foarte pe scurt. Stăpânul său Claudiu ne-a mărturisit că își dorea acest tip de câine de mai bine de 2 ani de zile, iar destinul a făcut ca pe 4 octombrie 2015 să și reușească să achiziționeze acest exemplar. ”Vizat” a fost încă de la vârsta de 4 săptămâni, atunci când cel care avea să îi devină stăpân l-a văzut pentru prima dată, în poze.

”Cu mici eforturi, …mai mari, am reușit să achiziționez acest pui valoros. Este o rasă foarte inteligentă, sunt încăpățânați și dominatori. Dacă stăpânul lui nu încearcă să își domine câinele are de suferit pe parcursul relației stăpân-câine. Prima dată, crescătorul ne-a trimis o poză cu el, de fapt cu cei opt pui care erau în cuib. Noi l-am ales pe acesta. În momentul în care am mers după el s-a dovedit a fi cel mai mare din cuib, am fost chiar mirat. Când l-am luat prima dată în brațe a fost o senzație plăcută, de împlinire”, ne-a explicat, în începutul interviului, stăpânul lui Hugo, cel care, în trecut, a deținut un ciobănesc german pe nume ”Sultan”.

La numai 7 săptămâni, Hugo s-a alăturat familiei din Dej, având 6,1 kilograme. Achiziționat de la Corbeanca (de la un medic renumit care a adus această rasă în România, în anul 1996), Hugo s-a adaptat imediat la Dej și a pus chiar câte 2 kilograme pe săptămână, după cum ne-a mărturisit Claudiu.

Acum, la numai 6 luni, Hugo cântărește în jur de 45 de kilograme și va mai crește în jur 20, până la finalul perioadei de dezvoltare. Nu de alta, dar tatăl său, originar din Sankt Petersburg (printre primele canise din lume de Akita American), cântărește peste 70 de kilograme.

Încă de la vârsta de 2 luni și jumătate, Claudiu a început să îl dreseze acasă (predresaj, de fapt), învățându-l toate comenzile de bază. ”Cu recompensă și iubire, nu cu altceva”, ne-a explicat stăpânul său. Peste câteva luni, Hugo va fi dus la Cluj-Napoca, acolo unde ar urma să fie dresat, în adevăratul sens al cuvântului, de specialiști în acest domeniu. ”Este foarte important ca dresajul să se facă, oarecum, de comun-acord și nu prin forță. Am început cu recompense și se pare că a dat roade”, crede cel care se ocupă, zilnic, de Hugo. Acum, după ce a spart gheața, Claudiu este decis să continue să își ducă câinele la acest gen de concursuri.

Întrebat cum reacționează locuitorii din Dej când îl văd pe Hugo pe stradă, Claudiu ne-a spus că ”toată lumea se minunează de el, vreau să pună mâna pe el… Are și blana care îl face foarte arătos, plus că are ținuta… Este un câine maiestuos! Practic, câinii samurailor… Nu cred că trebuie spus mai mult”.

Noi spunem că Hugo a demonstrat, încă de la prima sa competiție, că e un câine inteligent, extrem de frumos și cuminte, care îți intră la suflet imediat!

Vezi mai multe declarații în MATERIALUL VIDEO de mai jos.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER