Conectează-te cu noi

Administraţie

EXCLUSIV. Un nou supermarket la Dej, dar NU în piața de pe Dealul Florilor. ”Au părut interesați de propunere”

Publicat acum

pe

supermarket kaufland

Un nou supermarket ar urma să se deschidă la Dej, însă nu în zona pieței de pe Dealul Florilor, așa cum se tot discuta în ultima vreme, ci în altă locație.

În octombrie 2014, primarul municipiului Dej, Morar Costan promitea că, pe lângă Unicarm, Profi și Carrefour, alte două supermarket-uri se vor mai deschise în oraș până la sfârșitul anului 2015, adică în mai puțin de două săptămâni. Printre altele, primarul Dejului spunea atunci că interes din partea unor supermarket-uri există, dar nu s-au localizat, la acel moment, spații adecvate. În momentul în care această problemă a fost soluționată, iar Kaufland și-a exprimat intenția de a deschide un astfel de magazin în zona pieței de pe Dealul Florilor, un proces care implica acel teren avea să blocheze totul, iar nemții au făcut pasul înapoi.

Primăria Dej le-a propus diferite terenuri în zona OMV-ului și pe strada Dumbrava Roșie, dar Kaufland a refuzat. Și LIDL a vrut să deschidă un magazin la Dej pe strada Carpați, însă terenul nu aparține în totalitate municipalității, în acest sens făcându-se demersuri pentru redobândirea respectivului teren.

”Este o provocare pentru mine deschiderea supermarket-urilor în Dej. Cu siguranță până anul viitor, spre final, două mari magazine vor fi prezente în Dej”, declara, în octombrie 2014, Morar Costan.

Evident că acest fapt nu are cum să se mai întâmple având în vedere că mai sunt doar două săptămâni până la finalul lui 2015. La urechile noastre a ajuns, însă, altă informație: Kaufland vrea să construiască până la urmă în zona ”Balta”, și nu în piața de pe Dealul Florilor, așa cum s-a tot vehiculat în ultimele luni.

Contactat pentru a comenta acest subiect, edilul din Dej, Morar Costan, ne-a mărturisit că informația este adevărată și că s-au purtat recent discuții în acest sens.

”Dorința mea de a se construi mai multe supermarket-uri în Dej este de mai mult timp. Desigur că, pe lângă Unicarm, Profi și Carrefour, știu că dejenii își doresc și alte magazine mari, gen Lidl sau Kaufland. Am purtat discuții și în urmă cu un an de zile cu reprezentanții Kaufland de la nivel național, dar dorința dânșilor a fost de a deschide un astfel de magazin în zona pieței de pe Dealul Florilor, chiar dacă noi am propus și alte zone, OMV sau Dumbrava Roșie. Discuțiile au continuat în toată această perioadă, dar datorită faptului că terenul de la actuala piața este în litigiu – care nu știm când se va termina -, așteptările fiind foarte mari, am venit cu varianta <<Balta>>. În acest sens, am avut discuții, în urmă cu câteva zile, cu conducerea Kaufland de la nivel național, le-am prezentat situația și au părut interesați de propunere. Concretizarea acestei propuneri este în mod sigur condiționată de amenajarea unei zone de agrement în respectiva locație. Realizarea investiției pe <<Baltă>> presupune mai multe etape legale, care trebuie parcurse în următoarea perioadă. Eu îmi doresc să se concretizeze această investiție, dar nu toate aspectele depind de mine”, a declarat pentru Dej24.ro primarul Morar Costan.

Reclamă
3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER