Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Excursia premianților de la Școala Gimnazială Nr. 1 Dej – FOTO

Publicat acum

pe

excursia premiantilor Scoala Gimnaziala NR 1

Școala Gimnazială  Nr. 1 Dej a organizat în perioada 24-25 octombrie excursia elevilor premianți din ciclul gimnazial, cu următorul traseu: Dej – Tg . Mureș – Sighișoara – Brașov – Râșnov – Bran –  Bușteni – Sinaia.

La acestă excursie au participat 43 de elevi, premianți la olimpiade și concursuri școlare și cu rezultate foarte bune la clasă, însoțiți de 5 profesori.

Scopul excursiei a constat în stimularea interesului elevilor pentru cunoașterea de locuri noi, pentru studiul naturii și vizitarea unor obiective turistice precum Cetatea Medievală din Tg. Mureș, Castelul Bran, Dino-Park din Râșnov, Castelul Peleș sau Muzeul trenulețelor din Sinaia.

Elevii și profesorii au fost impresionați de locurile minunate pe care le-au vizitat. ”După părerea mea, aceată excursie și-a atins scopul și am aflat multe lucruri din diferite domenii. Peisajele vaste pictate în mii de culori peste văi și munți imenși cu stâncile sculptate de vântul puternic, ne-au încântat privirile și ne-au facut ziua mai frumoasă. Castelele și cetățile medievale au trezit la viață toate poveștile și legendele spuse de ghizii și profesorii care ne-au îndrumat. Preferatul meu a fost Castelul Peleș care după părerea mea a fost întruchiparea perfecțiunii arhitecturale și care acum un secol era dotat cu toate utilitățile pe care le avem noi astăzi”, crede Stanca Cosmina din clasa a VI-a.

Turcu Paula, de asemenea din clasa a VI-a, a povestit că ”în excursia de la Sinaia au fost multe lucruri frumoase și plăcute. M-a impresionat foarte mult peisajul cu coloritul frunzelor ruginite. Dintre locurile pe care le-am vizitat, cel mai mult am apreciat Castelul Peleș și Castelul Bran. Peleșul a fost granduios, cu sculpturile în lemn foarte frumos lucrate, cu acuratețea arhitecturilor și a cosntrucțiilor aflate acolo. Fiind lucrate în stilului baroc, unele încăperi erau prea încărcate în decorațiuni, dar se compensau cu altele mai simple. Pe lângă acestea, acolo se află un pasaj secret care ducea din bibliotecă într-un hol. Castelul Bran mi-a placut și el foarte mult deoarece era un stil simplu, dar spectaculos. Expoziția de trenuri din Sinaia a fost impresionantă, cu trenuri din Lego și machete foarte reușite. A fost o experiență plăcută și de abia aștept să mai mergem în astfel de excursii”, a zis eleva.

Această excursie a fost gratuită pentru elevii premianți de la Școala Gimnazială Nr. 1 Dej, fondurile necesare fiind obținute printr-un proiect depus la Consiliul Local Dej de către directorul instuției de învățământ, Stela Ochian și prin sponsorizare de la Asociația Părinților.

Social-Cultură

Ziua Unirii Principatelor Române, marcată și la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej, în colaborare cu Centrul Cultural „Arta”, a organizat joi, 23 ianuarie, manifestări omagiale dedicate împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, sub domnia reformatoare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Activitățile s-au desfășurat în Piața Bobâlna din Dej, cu începere de la ora 13:00 și au debutat cu un scurt discurs al primarului Morar Costan, urmat de un moment muzical susținut de soliștii Ioan Dordoi și Felix Gălan.

Programul artistic a continuat cu un moment susținut de Ansamblul folcloric „Someșana”, totul încheindu-se cu o horă în care s-au prins toți cei prezenți.

Avem datoria să lăsăm moștenire urmașilor noștri faptele glorioase ale înaintaşilor noştri, un inestimabil tezaur pe care toți românii trebuie să îl cunoască”, a scris pe Facebook primarul Morar Costan.

Continuă să citești

Social-Cultură

Autostrada Nordului, care ar urma să treacă și prin Dej, din nou în actualitate

Publicat acum

pe

loading...

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a ridicat suspendarea procedurii de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava.

Autostrada Nordului („Europa – Ardeal – Bucovina”) urma să facă legătura între Vama Petea, din judeţul Satu Mare, şi județul Suceava, trecând prin Baia Mare, Dej, Bistrița și Vatra Dornei. Fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, anunța lansarea licitaţiei în ultima sa zi în această funcție.

CNAIR a publicat astăzi răspunsul consolidat la clarifiările adresate de către operatorii economici până la termenul limită menționat în cadrul documentației de atribuire. Odată cu ridicarea suspendării procedurii, a fost stabilit noul termen limită de depunere al ofertelor până la 6 februarie.

Valoarea estimată a procedurii este de 53 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, din care 19,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 1, 16,4 milioane, fără TVA, pentru lotul 2, și 17,5 milioane, fără TVA, pentru lotul 3. Durata fiecărui contract este de 18 luni, dintre care 14 pentru elaborarea studiului de fezabilitate și 4 pentru asistența tehnică necesară elaborării documentațiilor pentru lansarea licitațiilor de lucrări.

Autostrada Nordului ar urma să realizeze o conexiune mult mai rapidă față de cea prezentă, de șapte ore, scrie zcj.ro. Drumul de mare viteză Baia Mare – Suceva este împărţit în trei secțiuni. Acestea sunt: lotul 1 Baia Mare – Bistriţa (care trece şi prin Dej); lotul 2 Bistriţa – Vatra Dornei şi lotul 3 Vatra Dornei – Suceava. Ofertele pot fi depuse pentru unul, două sau pentru toate cele trei loturi.

Continuă să citești

Social-Cultură

O nouă conferință cu pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, la Centrul Cultural „Arta” din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Protopopiatul Ortodox Român Dej, în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, desfășoară în această perioadă proiectul cultural intitulat „Familia și societatea, ce ne spune Biblia?”.

Dacă în prima parte a acestui proiect Protopopiatul Ortodox Român Dej a organizat conferința cu tema „Societatea de azi, o lume fără familie?”, iar în cea de-a doua întâlnire discuțiile au fost centrate pe tema „Depresia, boala secolului?!”, în cea de-a treia întâlnire pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană va susține conferința cu tema „Mai pot fi educați copiii, azi?”.

Întâlnirea va avea loc va avea loc joi, 20 februarie, cu începere de la ora 18, la Centrul Cultural „Arta” din Dej.

Intrarea este liberă!

Dej24.ro este partener media al acestui eveniment.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare