Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Excursia premianților de la Școala Gimnazială Nr. 1 Dej – FOTO

Publicat acum

pe

excursia premiantilor Scoala Gimnaziala NR 1

Școala Gimnazială  Nr. 1 Dej a organizat în perioada 24-25 octombrie excursia elevilor premianți din ciclul gimnazial, cu următorul traseu: Dej – Tg . Mureș – Sighișoara – Brașov – Râșnov – Bran –  Bușteni – Sinaia.

La acestă excursie au participat 43 de elevi, premianți la olimpiade și concursuri școlare și cu rezultate foarte bune la clasă, însoțiți de 5 profesori.

Scopul excursiei a constat în stimularea interesului elevilor pentru cunoașterea de locuri noi, pentru studiul naturii și vizitarea unor obiective turistice precum Cetatea Medievală din Tg. Mureș, Castelul Bran, Dino-Park din Râșnov, Castelul Peleș sau Muzeul trenulețelor din Sinaia.

Elevii și profesorii au fost impresionați de locurile minunate pe care le-au vizitat. ”După părerea mea, aceată excursie și-a atins scopul și am aflat multe lucruri din diferite domenii. Peisajele vaste pictate în mii de culori peste văi și munți imenși cu stâncile sculptate de vântul puternic, ne-au încântat privirile și ne-au facut ziua mai frumoasă. Castelele și cetățile medievale au trezit la viață toate poveștile și legendele spuse de ghizii și profesorii care ne-au îndrumat. Preferatul meu a fost Castelul Peleș care după părerea mea a fost întruchiparea perfecțiunii arhitecturale și care acum un secol era dotat cu toate utilitățile pe care le avem noi astăzi”, crede Stanca Cosmina din clasa a VI-a.

Turcu Paula, de asemenea din clasa a VI-a, a povestit că ”în excursia de la Sinaia au fost multe lucruri frumoase și plăcute. M-a impresionat foarte mult peisajul cu coloritul frunzelor ruginite. Dintre locurile pe care le-am vizitat, cel mai mult am apreciat Castelul Peleș și Castelul Bran. Peleșul a fost granduios, cu sculpturile în lemn foarte frumos lucrate, cu acuratețea arhitecturilor și a cosntrucțiilor aflate acolo. Fiind lucrate în stilului baroc, unele încăperi erau prea încărcate în decorațiuni, dar se compensau cu altele mai simple. Pe lângă acestea, acolo se află un pasaj secret care ducea din bibliotecă într-un hol. Castelul Bran mi-a placut și el foarte mult deoarece era un stil simplu, dar spectaculos. Expoziția de trenuri din Sinaia a fost impresionantă, cu trenuri din Lego și machete foarte reușite. A fost o experiență plăcută și de abia aștept să mai mergem în astfel de excursii”, a zis eleva.

Această excursie a fost gratuită pentru elevii premianți de la Școala Gimnazială Nr. 1 Dej, fondurile necesare fiind obținute printr-un proiect depus la Consiliul Local Dej de către directorul instuției de învățământ, Stela Ochian și prin sponsorizare de la Asociația Părinților.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER