Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Excursie pentru elevii PREMIANȚI ai Școlii Gimnaziale Nr 1 Dej – FOTO

Publicat acum

pe

excursia-premiantilor-scoala-gimnaziala-nr-1-3

Școala Gimnazială  Nr. 1 Dej a organizat weekend-ul trecut excursia elevilor premianți din ciclul gimnazial, cu traseul Dej – Turda – Deva – Brad – Hunedoara – Alba Iulia.

La acestă excursie au participat 43 de elevi, premianți la olimpiade și concursuri școlare și cu rezultate foarte bune la clasă, însoțiți de cinci profesori.

Scopul excursiei a constat în stimularea interesului elevilor pentru cunoașterea de locuri noi, pentru studiul naturii și vizitarea unor obiective turistice precum Salina Turda, Cetatea Devei, Fântâna cântătoare, Muzeul Civilizației Dacice şi Române din Deva, Muzeul Aurului din Brad şi Castelul Huniazilor din Hunedoara.

Elevii și profesorii au fost impresionați de locurile minunate pe care le-au vizitat. Discutând cu elevii participanți în excursie, aceștia și-au exprimat diferite impresii.

”În excursia de la Deva au fost multe lucruri frumoase și plăcute. M-a impresionat foarte mult peisajul cu coloritul frunzelor ruginite. Dintre locurile pe care le-am vizitat, cel mai mult am apreciat Cetatea Devei şi Muzeul Aurului din Brad. Cetatea Devei este considerată una dintre cele mai importante fortificații medievale din Transilvania. Am ajuns la cetate cu telecabina. Muzeul Aurului este unicat în Europa şi numără cea mai mare colecție de piese din aur în stare pură. Punctul principal de atracție al muzeului îl reprezintă piesele de aur care sunt expuse exact în forma în care au fost extrase piesele A fost o experiență plăcută și de abia aștept să mai mergem în astfel de excursii!”, crede Turcu Paula din clasa a VII-a.

”După părerea mea, această excursie și-a atins scopul și am aflat multe lucruri din diferite domenii. Peisajele vaste pictate în mii de culori peste văi și munți imenși cu stâncile sculptate de vântul puternic, ne-au încântat privirile și ne-au facut ziua mai frumoasă. Castelele și cetățile medievale au trezit la viață toate poveștile și legendele spuse de ghizii și profesorii care ne-au îndrumat. Preferatul meu a fost Castelul Corvinilor. M-a impresionat exteriorul castelului şi acel pod celebru. În interior sunt multe trasee, dintre care mi-a rămas întimpărite în minte următoarele: camera de tortură, locul spȃnzurătorii, dormitoarele, sala tronului. Priveliştea către şanțul de apărare este încȃntătoare. Multitudinea de scări normale şi în spirală, galerii, turnuri, turnulețe, grote au fost pe placul meu”, susține elevul Todoruț Denis din clasa a VIII-a.

Această excursie a fost gratuită pentru elevii premianți de la Școala Gimnazială Nr. 1 Dej, cheltuielile fiind acoperite, printr-un proiect, de Primăria Municipiului Dej și Consiliul Județean Cluj, prin implicarea directorului Stela Ochian și a Valentinei Turcu, președintele Asociației părinților, elevilor și profesorilor Școlii Nr. 1 Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER