Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Exercițiu de prealarmare aeriană la Dej! Sirenele au răsunat din nou în tot orașul

Publicat acum

pe

....

Au sunat sirenele de alarmare a populației în această dimineață în municipiul Dej, în cadrul exercițiilor lunare pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

....

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Dej a fost notificat în această dimineață, în jurul orei 10:15, că există un pericol iminent de producere a unui atac aerian, iar populația să fie atenționată, în cel mai scurt timp posibil, prin intermediul mijloacelor specifice. Reprezentanți ai autorităților locale, împreună cu angajați ai ISU Cluj, au coborât într-un buncăr situat în zona centrală a municipiului, în centrul de comandă, pentru a acționa alarma la dezastre.

În scurt timp, dejenii au putut auzi semnalul de alarmare compus din trei sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Ulterior, pentru încetarea alarmei, a fost emis un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Vă reamintim, în prima zi de miercuri din fiecare lună se desfășoară, în colaborare cu autoritățile locale, exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației.

Scopul acestor exerciții este de verificare și îmbunătățire a sistemelor de alrmare a populației, precum și pentru centralizare permanentă a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, dar și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Simulările vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), cât și a celor cu acționare locală.

Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER