Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Exercițiu SPECTACULOS în Dej. Mascați înarmați și câini special antrenați, între ”protagoniștii” evenimentului – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

exercitiu politisti Saptamana Prevenirii Criminalitatii (12)

În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității, astăzi, la Dej au avut loc mai multe activități pe tema prevenirii criminalității organizate.

Tema celei de-a patra zi a ”Săptămânii prevenirii criminalităţii” a fost prevenirea criminalității organizate. Cu această ocazie, în Piața Bobâlna din Dej, cu începere de la ora 11:30, s-au derulat o serie de activități, coordonate de polițiștii clujeni, pe această temă.

Elevii prezenți la eveniment au putut să vadă cum intervin mascații (luptători Acțiuni Speciale) din cadrul IPJ Cluj în cazul unui șofer – bănuit că deține droguri și expozibil – oprit în trafic. După ce conducătorul auto a fost imobilizat și îndepărtat de autovehicul, în acțiune au intrat câinii special antrenați pentru detectarea drogurilor și explozibililor. Drogurile de sub capotă au fost preluate de specialiști, iar coletul găsit de patruped în portbagajul mașinii a fost distrus, de la distanță, printr-o explozie controlată, momentul fiind gustat din plin de școlarii aflați în număr mare în centrul municipiului Dej. Nu au lipsit focurile de armă, astfel că elevii s-au simțit ca în filmele de acțiune.

Înainte de aceasta, polițiștii au încercat să atragă atenția asupra pericolelor consumului de alcool la volan. Cu ajutorul unor ochelari speciali care simulează oboseala și consumul de alcool, elevii au putut să experimenteze conștienți, pe propria piele, ce senzații au șoferii care aleg să urce la volan, deși au consumat băuturi alcoolice.

Un alt moment savurat de mulțime a fost acela când, echipe mixte, formate din polițist și câine, au efectuat diferite demonstrații. Activitatea s-a încheiat cu o spectaculoasă demonstrație făcută de specialiști de la Napoca Rally Academy – drift-uri controlate în centrul orașului, aplaudată la scenă deschisă de spectatorii plini de adrenalină.

Ulterior, o parte dintre elevi s-au deplasat la Cercul Militar din Dej, unde au aflat mai multe informații despre traficul de persoane, și au vizionat filmul preventiv ”Loverboy”, explicându-li-se cum funcționează aceste rețele.

De la ora 13, în cadrul Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” și al Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”  din Dej s-au desfășurat, de asemenea, activități de informare pe tema prevenirii consumului de droguri și a traficului pe persoane.

La evenimentul de la Dej au fost prezenți mai mulți polițiști din cadrul IPJ Cluj, între care subcomisar Angela Neag – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și agent șef principal Traian Morar – din cadrul aceluiași birou, dar și reprezentanți ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, specialiști ai Agenției Naționale Antidrog și specialiști ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, precum și polițiști de frontieră.

Polițiștii dejeni au fost prezenți și ei în număr mare în Piața Bobâlna, între aceștia aflându-se comisar șef Radu Rus, adjunctul Poliției Municipiului Dej, precum și comisar șef Florin Moldovan, șeful Biroului Rutier. Primarul Morar Costan a participat de asemenea la manifestări.

Click AICI pentru a vedea o GALERIE FOTO de la exercițiu pe pagina de facebook Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER