Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Experiența unei femei care a născut la Spitalul Municipal Dej: ”Totul a fost la superlativ”

Publicat acum

pe

....

O femeie în vârstă de 33 de ani a povestit experiența ei de naștere la Spitalul Municipal Dej.

Redăm povestea de naștere la maternitatea din Dej, așa cum a fost scrisă de cititoarea totuldespremame.ro:

....

”Am citit atâtea povești triste despre nașteri, dar am citit și povești fericite. Azi m-am hotărât să împart și eu cu voi experiența mea, care a fost una fericită. Pe scurt, mă numesc Iulia, am 33 de ani și am născut la Spitalul Municipal Dej. Primele controale le-am făcut la o clinică privată în Cluj Napoca, dar n-am fost mulțumită. Mi se părea că sunt tratată cu superficialitate.

După această experiență, la îndemnul unei prietene, m-am hotărât să merg la un control și la stat. Și nu-mi pare rău absolut deloc, pentru că am fost tratată cu mare atenție pe tot parcursul sarcinii. Totul a fost gratis. Mergeam lunar cu biletul de trimitere de la medicul de familie și nu am fost chemată în privat. 

A venit și momentul nașterii. De la preluarea la camera de gardă, până am ajuns în sala de travaliu, totul a fost la superlativ. Iar pentru personalul medical, jos pălăria! 

În timpul travaliului am primit mult doritul sprijin psihologic. În timpul nașterii am primit ajutor fizic, psihologic. Am fost mângâiată pe frunte și încurajată cu vorbe frumoase, care mi-au dat putere pentru micuța mea. După un travaliu relativ scurt, am născut o minunăție de fetiță de 3, 920 kg. Nasterea a fost greuță, din cauza greutății micuței.

Fetița a fost dusă imediat la oxigen, eu i-am văzut doar spatele și mi-au rămas în minte cuvintele doamnei doctor: „Fetelor, o vreau roz!”. Apoi i-am auzit plânsul și atât, a fost dusă direct la oxigen. A suferit puțin, dar apoi totul a decurs perfect, fetița si-a revenit și după aproximativ o oră am ținut-o în brațe. Am stat puțin cu ea, din cauza protocolului Covid, dar nu m-a deranjat, am profitat si m-am odihnit.

Am apreciat mult și sunt foarte recunoscătoare pentru faptul că nu am fost lăsată să mă chinui. Am fost tratată cu respect, răbdare și căldură. După naștere, am avut parte de atenția întregii echipe medicale, veneau să întrebe cum mă simt de câteva ori pe zi. Am rămas plăcut surprinsă, nu mă așteptam la asemenea tratatament. Nu am întalnit o persoană care să mă repezească sau să țipe la mine. Niciuna!

A venit în vizită inclusiv șeful de secție. Am născut cu medicul de gardă, pentru că cel care mi-a urmărit sarcina nu era în spital, dar a venit să se intereseze de starea mea în următoarea zi. Nu am dat „plic” nimănui, nici măcar o ciocolată nu a fost acceptată”, a povestit femeia.

sursă: totuldespremame.ro

foto: imagine reprezentativă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER