Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Expoziție foto la Liceul Tehnologic „Someș” Dej – FOTO

Publicat acum

pe

 

Expozitie Foto

Elevii Liceului Tehnologic „Someș” Dej au avut ocazia să descopere frumusețea fotografiei în cadrul unei expoziții foto cu titlul „Itinerar foto în diversitatea tradițiilor spirituale și a frumuseților naturii” organizată luni, 25 mai.

În cadrul proiectului Comenius „Tradition, diversity and acceptance”, datorită numeroaselor materiale video care au trebuit realizate pe parcursul derulării proiectului, la nivelul şcolii s-a iniţiat un cerc de artă fotografică şi editare film coordonat de prof. Ovidiu Solomean. Unul din scopul acestui cerc foto a fost acela de a da prilejul elevilor să descopere magia fotografiei, atât cea din spatele aparatului foto, cât și cea din fața fotografiei.

Experiența fotografilor-ucenici și munca acestora a fost împărtășită tuturor elevilor școlii. Astfel, a avut loc un mini-vernisaj ce s-a desfășurat în Sala Comenius a școlii. Aici elevii cercului au realizat o gamă variată de fotografii bazată pe tematica proiectului Comenius „Tradiție, diversitate și acceptare”.

Instantaneele au fost grupate pe trei panouri cromo-tematice: Tradiții (panou roșu), Diversitate și spiritualitate (panou galben) și Magia naturii (panou albastru).

Vizitatorii s-au bucurat de o simfonie a mesajului îmbracată în culoare și emoție. Lumina obiectivului a imortalizat pentru privitori adevarate momente ale tradiției populare ardelene (case tradiționale, port popular, târguri de artă tradițională), lacașuri de cult din arealul someșean și peisaje ce taie răsuflarea oricărui privitor, iubitor de natură.

Prin această expoziție foto s-a materializat un dublu câștig, atât în ceea ce privește dezvoltarea abilităților și deprinderilor elevilor din cadrul cercului cât și sensibilizarea celor care au vizionat fotografiile”, se arată într-un comunicat remis Dej24.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER