Conectează-te cu noi

Eveniment

Facturi uriașe la școlile din Dej. Sunt ”creșteri de 200-300%, în special la gaz”

Publicat acum

pe

Primari din mai multe localități din țară se plâng de facturile uriașe primite de școli pentru luna decembrie. Este și cazul edilului din Dej, Morar Costan.

Valoarea facturilor a crescut și de patru ori față de cele aferente lunii decembrie a anului trecut, spun unii dintre primarii consultați de Europa Liberă. Ei se tem că, în acest ritm, situația va deveni și mai îngrijorătoare la facturile pentru ianuarie, o lună de obicei mai friguroasă.

În municipiul Dej funcționează 12 unități de învățământ (4 licee, 3 școli gimnaziale și 5 grădinițe) cu 16 structuri. Acestea au primit pentru decembrie 2021 facturi de două, trei și chiar de peste patru ori mai mari față de aceeași perioadă din 2020.

”Sunt creșteri și de 200-300% la facturile din școli, în special la gaz. Am vorbit și cu directorii, nu este normal ce se întâmplă. Vom face solicitări pentru compensări către furnizori, să vedem ce se mai poate reduce, ne-au transmis că trebuia să ne adresăm lor de luna trecută”, a spus primarul Morar Costan.

Edilul din Dej spune însă că autoritățile de la București ar trebui să schimbe legile din domeniu: ”Înțelegem o creștere de 10-15%, care să reflecte creșterile din piață, dar nu să plătim de 2-3 ori mai mult”.

”Vom acoperi din bugetul municipiului aceste costuri, dar nu e o soluție pe termen lung, trebuie să rezolve situația. Cât o putem duce așa? Cele 2-3 luni de iarnă se vor resimți foarte tare”, a mai zis Morar Costan, pentru sursa citată.

Totalul facturilor la gaz și curent din unitățile școlare și preșcolare din Dej ajunge la aproximativ 700.000 de lei, de 2-3 ori mai mare decât în mod obișnuit, potrivit edilului. Factura medie pleacă de la 30.000 și depășește 100.000 de lei per unitate.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER