Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Familie din Ilișua, intoxicată cu o substanță antiparazitară folosită pentru animale. Un băiat a DECEDAT

Publicat acum

pe

O familie din localitatea bistrițeană Ilişua a ajuns, săptămâna trecută, la spital, în urma unei intoxicaţii cu o substanţă antiparazitară folosită pentru animale. Ulterior, băiatul de 16 ani al familiei s-a stins din viață.

În noaptea de 20/21 mai, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa au ajuns băiatul – în comă, ulterior transferat la Institutul Inimii din Cluj -, mama acestuia, cu insuficienţă respiratorie, şi tatăl, care a refuzat spitalizarea.

”În data de 21 mai, la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost adusă o familie din localitatea Ilişua, în stare gravă în urma intoxicării cu substanţe organofosforice (Diazinol). Este vorba despre un minor de 16 ani (urgenţă cod roşu), prezentând stop cardiorespirator responsiv la manevrele de resuscitare, sindrom de detresă respiratorie acută, afectare cerebrală şi a cordului, comă, şoc distributiv. În urma stabilizării în Urgenţă, băiatul a fost transferat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. Mama acestuia, în vârstă de 47 de ani (urgenţă cod galben), a fost adusă la spital cu insuficienţă respiratorie acută în urma utilizării insecticidului, hipoxemie severă, acidoză respiratorie, traheobronşită, primind suport şi tratament de specialitate în Secţia ATI şi, ulterior, în Secţia Medicină internă, de unde a fost externată în stare ameliorată în data de 24 mai. La UPU-SMURD a fost adus şi tatăl minorului, un bărbat în vârstă de 51 de ani (urgenţă cod verde), prezentând intoxicaţie cu organofosforice în observaţie. Acesta a refuzat internarea, părăsind spitalul pe propria răspundere”, a informat, la solicitarea AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari.

Băiatul de 16 ani – înmormântat la începutul acestei săptămâni – învăța la Liceul Tehnologic din Căianu Mic.

”Este un elev din clasa a X-a B, elev la profesională, calificarea mecanic auto. Un elev cuminte, care nu ne-a creat probleme, un elev silitor. Luni (20 mai – n.r.) rămăsese acasă cu tatăl său, la lucru. Era în practică, terminase cursurile teoretice (…). Există mai multe variante, printre care am înţeles că a îmbăiat oi, că a fost la îmbăiat de oi”, a precizat, pentru aceeași sursă, directorul școlii, Ovidiu Boca.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER