Conectează-te cu noi

Naţional

Fără viză în America? Statele Unite iau în considerare includerea României în programul Visa Waiver

Publicat acum

pe

Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas a spus că Statele Unite iau în considerare includerea a patru ţări în programul Visa Waiver, ce permite cetăţenilor să meargă în America fără viză pentru 90 de zile, scrie Reuters.

”Avem patru candidaţi: Israel, Cipru, Bulgaria şi România”, a spus Mayorkas la un eveniment din industria turismului. ”Suntem foarte, foarte concentraţi pe program”, a adăugat el, spunând că acesta aduce beneficii economice şi de securitate. 

În septembrie, SUA a adăugat Croaţia în programul de scutire de vize. 

Roger Dow, directorul general al Asociaţiei americane de Turism, a afirmat că includerea Croaţiei în program a dus la o impulsionare a economiei cu 100 de milioane de dolari. ”De fiecare dată când este adăugată una dintre ţări, călătoriile explodează”, a mai zis Dow. 

În luna februarie, Mayorkas a vorbit cu comisarul european pentru afaceri interne şi ambii ”şi-au exprimat interesul în a menţine Acordul dintre SUA şi UE referitor la PNR (transferul şi folosirea de date ale pasagerilor) şi să colaboreze cu Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România pentru a îndeplini condiţiile de a intra în programul Visa Waiver”. 

Pentru a participa la program, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţele legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, aplicarea legii imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

În prezent sunt 40 de ţări în program. 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER