Conectează-te cu noi

Naţional

Fenomen spectaculos pe cer. Se va întâmpla mâine seară!

Publicat acum

pe

luna albastra noapte fenomen astrologic

Pe 21 mai, începând cu 23:15, va avea loc fenomenul spectaculos de Lună Albastră. Mai exact, Pământul se va afla între Soare și luna plină.

Legendele spun că luna plină scoate la iveală tot ce este mai rău în comportamentul uman. Chiar şi în zilele noastre, mulţi oameni cred că luna plină este de vină pentru sinucideri, crime şi accidente rutiere, însă aceste lucruri nu au fost niciodată dovedite.

Pe data de 21 mai, satelitul natural al Terrei şi planeta Marte vor putea fi observate pe cer, începând cu seara zilei de 21 mai şi până în dimineaţa zilei de 22 mai. Bineînţeles, Luna nu va avea culoarea albastră, însă culoarea roşie a lui Marte va fi cât se poate de vizibilă.

Pământul va trece între Marte şi Soare pe data de 22 mai. Astronomii numesc acest fenomen „Opoziţia lui Marte”, deoarece planeta roşie se va afla în opoziţie faţă de Soare. Acest fapt o face să fie vizibilă la apus. În acelaşi timp, la apus va fi vizibilă luna plină. Din acest motiv, Marte poate fi observată în apropierea Lunii.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER