Conectează-te cu noi

Eveniment

Fetiță de 9 ani din Dej, mușcată de un câine dintr-o rasă periculoasă

Publicat acum

pe

Incidentul a avut loc duminică, 10 septembrie, în Dej, pe terenul de fotbal al armatei de pe Dealul Florilor, deschis publicului larg, iar totul s-a petrecut sub ochii proprietarului câinelui şi ai bunicii fetiţei de 9 ani, conform Gazeta de Cluj.

Mama Nicolei, fetiţa în vârstă de 9 ani muşcată de câinele de luptă din rasa Amstaff ne mărturiseşte, pe culoarele I.M.L.Cluj, următoarele: „Fetiţa se juca împreună cu o colegă, sub supravegherea bunicii ei. A văzut câinele – dezlegat şi fără botniţă – şi l-a întrebat pe stăpân dacă muşcă patrupedul. Acesta nici n-a apucat să răspundă că animalul a şi sărit la fetiţă, „capsând-o” în zona abdomenului. Am fost anunţată, imediat după producerea evenimentului, şi ne-am deplasat la spitalul Muncipal Dej, dar nu înainte de a-i fi luat numărul de telefon stăpânului câinelui, un anume Pop, care ne asigurase că nu-i nicio problemă deoarece câinele său e vaccinat. Din păcate, omul ne-a minţit şi din această cauză n-o să-l iertăm, vom face plângere la poliţie împotriva lui”. Femeia arată mai departe că fetiţei – în aşteptarea hârtiei doveditoare a stăpânului câinelui – i-a fost admininistrată o injecţie antitetanos. „Însă, a doua zi am fost sunaţi de la secţia Infecțioase a spitalului că omul se prezentase, într-adevăr la medici, însă fără hârtia care să dovedească vaccinul făcut câinelui său. Aşa, fetiţa a primit un tratament de cinci „ture” de injecţii, timp de o lună iar noi suntem hotărâţi să mergem până la capăt împotriva acestuia”, ne-a declarat, hotărâtă, mama fetiţei. Curând, Nicola a fost invitată în cabinetul de consultaţii al I.M.L., iar legiştii i-au eliberat un certificat în care i-au recomandat o săptămână de îngrijiri medicale.

La nivelul Poliţiei municipiului Dej a fost depusă o plângere prin care a fost sesizat faptul că o minoră a fost muşcată de un câine, în timp ce se afla pe un teren de fotbal de pe raza municipiului Dej.În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin, faptă prevazută de O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

 

Sursa – gazetadecluj.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER