Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Finanțare pentru reabilitarea DN1C, Dej – Baia Mare

Publicat acum

pe

Contracte de finanțare însumând aproape 500 de milioane de lei au fost semnate vineri, 31 martie, de către viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene.

Este vorba despre primul contract finanțat prin Programul Operațional Regional (POR), unul dintre programele prin care România va putea accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare.

Contractul finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) vizează ‘Punerea în valoare a clădirii de patrimoniu a Bisericii Evanghelice CA Sibiu, prin lucrări de conservare, restaurare a clădirii și modernizare a infrastructurii conexe — Piața Huet Sibiu’. Durata de implementare a proiectului este de 70 de luni, iar valoarea totală de 21.910.483 lei (din care 21.472.274 lei, adică 98% din valoare, constituie finanțare nerambursabilă). După restaurarea acestui obiectiv, se preconizează ca numărul vizitatorilor să crească cu peste 10.000 turiști (comunitate locală și instituții din regiunea Centru).

Un alt contract semnat este cel de ‘Extindere și modernizare infrastructură de apă și apă uzată în județul Bistrița Năsăud’, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), cu o durată de implementare de 53 de luni și o valoare totală de 55.020.551 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 41.112.485 lei, respectiv 88,74% din valoarea eligibilă aprobată.

Cu o sumă importantă de finanțat prin Programului Operațional Sectorial Transport, Axa P 2, Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în scopul dezvoltării unui sistem național durabil de transport, DMI 2.1. Modernizare și dezvoltare infrastructură rutieră națională, cel de-al treilea contract semnat vizează reabilitarea drumului național 1C Dej-Baia Mare km. 61+500 — 147+990. Valoarea totală a proiectului este de 389.600.714 lei, din care contribuția Comisiei Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 85%, respectiv 232.859.957 lei, și cea de la bugetul de stat de 15%, adică peste 41 de milioane de lei.

Contractele semnate astăzi reprezintă un prim pas în angajamentul asumat, prin Programul de Guvernare, de a aduce în țară, până la finalul acestui an, 5,2 miliarde de euro. Vom putea astfel să contribuim la creșterea competitivității economice, la îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților, și, totodată, să sprijinim dezvoltarea mediului de afaceri, a infrastructurii și serviciilor”, a menționat Sevil Shhaideh.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER