Conectează-te cu noi

Naţional

Fiscul a sancţionat încă 285 de organizatori de evenimente

Publicat acum

pe

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) anunţă că a continuat acţiunile de control la societăţi care deţin spaţii cu destinaţie principală de organizare evenimente (nunţi, simpozioane, evenimente corporate etc.) – operaţiunea „Ballroom” – şi a aplicat o serie de sancţiuni.

Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate din închirierea spaţiului unde se desfăşoară evenimentul şi/sau prestările de servicii conexe (catering, servire băuturi, program artistic, DJ etc.)”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Potrivit ANAF, în perioada 5-11 iulie au fost verificaţi 285 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1,187 milioane de lei (amenzi şi confiscări). S-au aplicat, astfel, 202 sancţiuni contravenţionale principale (166 amenzi şi 36 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 1,13 milioane de lei şi s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 48.147 de lei, din care sume (numerar) în valoare de 10.695 de lei, venituri ilicite în valoare de 34.603 lei şi bunuri în valoare de 2.849 de lei. S-a dispus, totodată, suspendarea activităţii a patru contribuabili (din care unul pentru nerespectarea prevederilor OUG nr.28/1999 privind dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale – AMEF – şi 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.227/2015).

De la începutul iniţierii acţiunii „Ballroom” şi până în prezent, DGAF a verificat 504 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1,89 milioane de lei (amenzi şi confiscări), precizează ANAF.

 

Sursa – Mediafax.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER