Conectează-te cu noi

Eveniment

FOCAR de pestă porcină într-o localitate de lângă Gherla

Publicat acum

pe

A fost depistat un focar de pestă porcină africană în localitatea Sântioana, comuna Țaga.

Proprietarul celor 10 porci infectați nu își explică situația. Autoritățile au luat măsuri urgente printre care și informarea cât mai rapidă a populației cu privire la situația dată.

Autoritățile au asigurat comunele cu focare cu dezinfectoare rutiere la toate intrările și ieșirile de pe proprietatea pe care a fost identificat focarul. Totodată, starea de sănătate a mistreților din zonă va fi supravegheată, pe o distanță cuprinsă între 3 și 10 kilometri.

De asemenea, o zonă de protecție pe o rază de câțiva km a fost stabilită pentru siguranța cetățenilor. Au fost vizate următoarele localități: Mahal, Lunca Bontului, Târgușor, Sântejude Vale, Fizeșu Gherlii, Țaga, Diviciorii Mari, Bonț, Sânmartin, Sântejude, Sâmboieni, Săcălaia, Diviciorii Mici, Cutca, Puini, Gherla, Mintiu Gherlii, Năsal, Pădureni, Hășdate (județul Cluj) și Sânicoară (județul Bistrița-Năsăud).

Dacă în localitățile vizate se vor depista cazuri de pestă porcină africană, se va proceda la respectarea următoarelor măsuri:

– Toți porcii din exploatație vor fi uciși de îndată sub control oficial
– Carcasele porcilor morți sau uciși vor face obiectul îngropării sub supraveghere oficială
– Carnea porcilor sacrificați în în cursul perioadei situate între introducerea probabilă a bolii în exploatație va fi confiscată
– După eliminarea porcilor, adăpostul acestora precum și toate zonele vor fi dezinfectate
– Nici o altă specie de animal domestic nu poate pătrunde în exploatație și nici nu poate ieși din aceasta fără autorizarea autorizării competente

Primăria Țaga va asigura o echipă de manipulare a cadavrelor, utilaje pentru săpare și extracție cadavre, folii protectoare, substanțe dezinfectante.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER