Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Fostul deputat Nati Meir părăsește Penitenciarul Gherla. Va fi eliberat condiționat

Publicat acum

pe

foto: libertatea.ro

foto: libertatea.ro

Fostul deputat Nati Meir, condamnat la ani grei de închisoare pentru diverse infracțiuni de corupție și fals, a obținut din partea magistraților Tribunalului Cluj eliberarea condiționată, după ce la mijlocul lunii trecute aceeași instanță îi respingea o cerere asemănătoare, pe motiv că Nati Meir nu a executat suficient din pedeapsa stabilită.

Admite contestația declarată de condamnatul Nati Meir, în prezent deținut în Penitenciarul Gherla, împotriva sentinței penale nr. 134/29.01.2016 pronunțată de Judecătoria Gherla, pe care o desființează în întregime și rejudecând cauza: Admite propunerea de liberare condiționată formulată de Penitenciarul Gherla, privind pe condamnatul N.M. de sub efectul pedepsei de 10 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr. 9/2015 pronunțată de Judecătoria Giurgiu. Dispune punerea de îndată în libertate a deținutului dacă nu este arestat în altă cauză”, se arată în încheierea instanței clujene.

Judecătorii Tribunalului Cluj au respins de curând contestația despusă de către acesta împtriva încheierii Judecătoriei Gherla, prin care instanța clujeană îi respingea acestuia cererea de liberarea condiționată de sub efectul pedepsei de 10 ani închisoare aplicate prin sentința penală nr. 9/2015, pronunțată de Judecătoria Giurgiu.

Interesant este faptul că cererea de liberare condiționată fusese înaintată în ceea ce-l privește pe Nati Meir de către reprezentanții Penitenciarului Gherla, însă, la finele lunii ianuarie, magistrații din Gherla respingeau cererea respectivă, încheierea fiind atacată cu contestație la Tribunalul Cluj.

Magistrații clujeni
 decideau luna trecută că soluția dispusă de către colegii de la Gherla este oportună și se impune ca fostul parlamentar să mai petreacă încă o perioada bună după gratii, până când va putea cere din nou liberearea condiționată.

În concret, judecătorii au considerat că Nati Meir nu ar fi executat suficient din pedeapsa stabilită și au dispus ca acesta să mai poată încerca liberarea din executarea pedepsei rezultante abia în ajunul revelionului acestui an, adică în data de 31 decembrie 2016.

În iunie 2014, Curtea de Apel București îl condamna definitiv pe fostul deputat Nati Meir la șapte ani de închisoare cu excutare, în dosarul în care este acuzat de înșelarea a 35 de persoane, cărora le-a promis că le trimite la munca în Israel. Prin hotărârea de condamnare s-a dispus și contopirea acestei pedepse cu cea primită de fostul deputat într-un alt dosar de înșelăciune, în care Nati Meir a fost condamnat tot la șapte ani pentru că a păcălit opt persoane, pe care a încercat să le plătească pentru anumite servicii cu bancnote specimen.

Sursa: bzc.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER