Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Fostul preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, eliberat condiţionat din Penitenciarul Baia Mare

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, care executa o pedeapsă de 5 ani şi 10 luni în Penitenciarul Baia Mare pentru fapte de corupţie, a fost liberat condiţionat, miercuri, cu 2 ani şi 5 luni înainte de termen, de Judecătoria Baia Mare, scrie Mediafax.

Potrivit Judecătoriei Baia Mare, intervalul cuprins între data eliberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei, 14.08.2022, constituie termen de supraveghere pentru condamnat.

Instanţa admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Horea Dorin Uioreanu, deţinut în Penitenciarul Baia Mare în executarea pedepsei de 5 ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr. 173/2016 a Tribunalului Cluj şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 204/2016/2018, emis de Tribunalul Cluj. Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei (14.08.2022), constituie termen de supraveghere pentru condamnat”, se arată în decizia Judecătoriei Baia Mare.

Judecătorii i-au atras atenţia lui Uioreanu că pe durata termenului de supraveghere trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile şi să comunice schimbarea locului de muncă.

Horea Uioreanu a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că a fost eliberat condiţionat, miercuri, din Penitenciarul Baia Mare şi în cursul serii a ajuns acasă, la Cluj-Napoca.

A fost o decizie a Judecătoriei Baia Mare din 27 februarie prin care s-a dispus liberarea mea condiţionată, iar procurorii nu au mai depus recurs”, a spus acesta.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat în ianuarie 2018 de Curtea de Apel Cluj pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani. El a fost încarcerat atunci în Penitenciarul Gherla, iar în 5 aprilie 2019 a fost transferat la Penitenciarul Baia Mare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER