Conectează-te cu noi

Eveniment

FOTO/VIDEO – INUNDAȚII lângă Dej. Ploile au făcut ravagii în Calna și Bogata de Sus

Publicat acum

pe

Mai multe localități din zona municipiului Dej au fost afectate de inundații. Serviciile Voluntare din comune, alături de pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej au intervenit, pe parcursul serii și nopții, pentru a evacua apa din gospodăriile inundate. Vezi mai jos IMAGINI VIDEO!

Vremea a făcut ravagii în localitățile Calna și Bogata de Sus din comuna Vad, unde aproximativ 20 de gospodării au fost inundate. Şuvoaiele au năvălit cu furie, iar oamenii au privit neputincioşi cum casele, curţile şi grădinile sunt acoperite de apă.

Inundații provocate de ploile abundente au fost și în Șomcutu Mic și Jichișu de Jos. La Nicula, apele au inundat parcul și străzile, iar localnicii au intervenit pentru limitarea efectelor. La Gherla, ploaia torențială a inundat mai multe străzi.

ACTUALIZARE ora 23:50 | ISU Cluj: “În localitatea Săcălaia din comuna Fizeșu Gherlii intervine SVSU cu o motopompă pentru evacuarea apei dintr-un saivan de animale, unde se află aproximativ 2000 de miei. Nivelul apei este de aproximativ 30 cm.

În Șomcutu Mic sunt inundate 6 gospodării – se așteaptă retragerea apei pentru a putea interveni. În Vad și Bogata momentan apele sunt mari și nu se poate interveni. Drumul comunal 177 dintre Vad și Bogata este blocat în mai multe puncte cu aluviuni”.

ISU Cluj a trimis în sprijinul Detașamentului de Pompieri Dej un camion și două motopompe. De asemenea, a fost mobilizat personalul din tura de la permanență.

ACTUALIZARE ora 02:00: Pompierii – sprijiniți de localnici, în frunte cu primarul David Prunean – încă intervin în comuna Vad pentru limitarea efectelor. Vezi în MATERIALELE VIDEO de mai jos ce ne-a spus edilul, cum au reacționat oamenii când s-a abătut nenorocirea asupra lor și ce a declarat comandantul Detașamentului de Pompieri Dej, Mr. Adrian Sava.

Vă reamintim, meteorologii au emis COD ROȘU de inundații în Dej, Vad, Bobâlna, Panticeu, Cornești, Așchileu, Dăbâca, Recea-Cristur, Aluniș și Jichișu de Jos. Totodată, a fost emisă o avertizare RO-ALERT pentru oamenii din aceste zone. ”Fenomene hidrologice periculoase se pot produce pe unele râuri din bazinele hidrografice Salca, Olpret și Vad”, a anunțat Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Vezi mai jos IMAGINI VIDEO | Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER