Conectează-te cu noi

Social-Cultură

FOTO/VIDEO – Noapte Sfântă la Dej. Mii de credincioși la slujba de Înviere

Publicat acum

pe

....

Strada Crângului din Dej a devenit, din nou, neîncăpătoare în această noapte la slujba de Înviere, oficiată de protopopul Dejului, Ioan Buftea, alături de preoții Costinel Șoaită și Claudiu Vaida.

În ciuda vremii răcoroase, mii de credincioși au ales să participe la slujba de Înviere săvârșită la Parohia Ortodoxă ”Sfântul Nectarie”, astfel că strada Crângului s-a închis pentru câteva ore, iar altarul a fost amplasat în mijlocul drumului, în apropierea bisericii. ”Numărul atât de mare de credincioși prezenți aici ne lasă fără cuvinte”, a mărturisit protopopul Ioan Buftea.

....

La miezul nopții, credincioșii au luat Lumina Sfântă (adusă de la Ierusalim) de la preoți și au cântat, împreună, ”Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”. 

Puțin înainte de ora 1, la finalul slujbei de la Parohia Ortodoxă ”Sfântul Nectarie”, credincioșii au primit Pască/Paști (în 14 puncte aflate de-a lungul străzii Crângului; au contribuit financiar 275 de familii, fiind pregătite 4000 de Paști) și au plecat spre case cu lumânarea aprinsă.

Hristos a Înviat! Dej24.ro vă urează un Paște binecuvântat, cu pace și bucurii, alături de cei dragi!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER