Conectează-te cu noi

Social-Cultură

FRANTHOUSIASME 2018 – Dej, din nou capitala teatrului francofon – FOTO

Publicat acum

pe

Centrul Cultural Arta a găzduit ieri după-amiază deschiderea oficială a celei de-a XIV-a ediție a Festivalul Naţional de Teatru Francofon pentru elevi “Franthousiasme”.

La fel ca în ultimul deceniu, festivalul de teatru francofon de la Dej reunește elevi din toată țara. Timp de 4 zile, între 26 și 29 aprilie, dejenii vor putea urmări pe lângă piesele de teatru, care vor avea loc la Centrul Cultural „Arta” din Dej, diferite activități și evenimente dedicate acestui festival.

Ieri după-amiază, la Centrul Cultural „Arta” din Dej, a avut loc deschiderea oficială a festivalului ”Franthousiasme”. După discursurile oficialităților și ale oaspeților de onoare, spectatorii care au răspuns ”prezent” invitației de a participa la acest eveniment s-au putut bucura de evoluția coralei „Les Franthousiastes” de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Dej, de spectacolul „Le Bourgeois Gentilhomme” piesă de teatru interpretată de trupa „Arlequin”, de reprezentația coralei „Armonia” a Centrului Cultural Arta, dar și mai multe momente de dans și muzică populară oferite de Ansamblul Folcloric „Someșana” a Centrului Cultural „Arta”. De asemenea, spectatorii au putut admira și o expoziție de desene cu titlul „Franța, văzută prin imaginația copiilor”, un proiect coordonat de Clubul Copiilor Dej.

La actuala ediție a festivalului participă 15 trupe de teatru francofon din 4 județe (Cluj, Sălaj, Suceava și Vâlcea), respectiv, de la: Liceul Tehnic „Justinian Marina” – Băile Olănești, Școala „Andrei Șaguna” – Turda, Școala „Teodor V. Stefanelli” – Câmpulung Moldovenesc, Școala „Teodor Murășanu” – Turda, Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Dej, Școala Gimnazială Nr. 1 Dej, Clubul Copiilor Dej, Centrul Cultural Arta Dej, Colegiul Național „Silvania” – Zalău, Liceul „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Liceul „Octavian Goga” – Huedin, Şcoala Populară de Arte ”Tudor Jarda” – secţia externă Dej și Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej.

Amfitrionul manifestărilor a fost neobositul profesor Lucian Iosip, cel care, se poate spune fără exagerare, a dat viață teatrului francofon în Dej și a avut ”grijă” ca acesta să devină o tradiție.

 

FOTO – Facebook/Morar Costan

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER