Conectează-te cu noi

Politic

FSPAC Cluj a lansat ”Busola Electorală 2020”. Ce poți face, gratuit, pe platformă

Publicat acum

pe

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității Babeș-Bolyai a lansat Busola electorală 2020 – o platformă online care permite oricărui alegător din România să își compare, gratuit, preferințele politice cu programele partidelor care concurează în alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Busola poate fi accesată pe busolaelectorala.ro.

Busola electorală 2020 este al doilea proiect dezvoltat anul acesta de o echipă de cercetători români din cadrul UBB Cluj, în colaborare cu specialiști din alte țări europene precum Olanda și Germania. Primul proiect de tip ”busolă electorală” a fost Trump-metrul, care s-a bucurat de un succes remarcabil: în doar câteva zile, peste 10.000 de români au folosit platforma care le indica dacă se identifică mai mult cu Trump sau cu Biden.

Busola electorală 2020 este un proiect derulat sub coordonarea Centrului Cultural și Academic Olandez și a Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială din cadrul UBB Cluj, în parteneriat cu institutul Kieskompas din Amsterdam. Aceiași parteneri instituționali au colaborat și la Busola electorală pentru alegerile parlamentare din 2016, proiect care a atras peste 50.000 de utilizatori. 

Din echipa de la FSPAC UBB care a dezvoltat această busolă face parte Lect. Univ. Dr. Mihnea S. Stoica (director al Centrului Cultural și Academic Olandez), Prof. Univ. Dr. Ioan Hosu (director al Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială), Conf. Univ. Dr. Ioana Iancu, Conf. Univ. Dr. Kadar Magor, Lect. Univ. Dr. Anișoara Pavelea, Cercet. Dr. Andreea Voina din cadrul STAR UBB, Asist. Asoc. Dr. Lorina Culic și Drd. Susana Dragomir.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER