Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Gala Presei Clujene va avea loc mâine, la Cluj-Napoca! Vor fi premiați cei mai buni jurnaliști

Publicat acum

pe

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC), for reprezentativ al jurnaliștilor clujeni, va organiza vineri, 5 mai 2017, de la ora 19, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj, cea de-a III-a ediție a Galei Presei Clujene, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Federale Germania la București.

Evenimentul va avea două componente principale:

  • Premierea jurnaliștilor clujeni care au scris cele mai bune interviuri, anchete, reportaje, editoriale și articole tematice în intervalul mai 2016 – aprilie 2017.
  • Lansarea Anuarului Presei Clujene pe 2017, editat de „Şcoala Ardeleană”, în care apar articolele reprezentative ale jurnaliştilor membri sau ne membri ai APPC.

În cadrul Galei, Excelența sa Cord Meier-Klodt, Ambasador al Republicii Federale a Germaniei în România, va transmite un mesaj video participanților la eveniment. După instalarea sa în funcţie, Excelenţa Sa a iniţiat în 2016 o întâlnire cu conducerea APPC, în care și-a exprimat intenția de a continua colaborarea cu Asociația, inițiată în timpul predecesorului său. Ambasada va acorda, la fel ca anul trecut, două premii în cadrul Galei.

Premiile la şase categoriii ale competiţiei din 2017, Opinie, Interviu, Reportaj, Anchetă, Jurnalism Cultural, Economie și Inovaţie au fost stabilite de un juriu de format din jurnalişti de prestigiu de la nivel naţional – Dan Turturică (Redactor-șef la www.digi24.ro), Ovidiu Nahoi (redactor-şef la RFI România) și Mircea Vasilescu (ex redactor-şef la Dilema Veche 1998 – 2015, în prezent redactor al publicaţiei şi editorialist Adevărul).

Printre membrii juriului la anterioarele ediții ale Galei s-au numărat jurnaliști precum Paul Radu – directorul Rise Project, Grigore Cartianu – fost redactor-șef la Adevărul, Mihnea Măruța – redactor-șef PressOne, Liviu Avram – redactor-șef adjunct la Adevărul, Doru Bușcu – redactor-șef Cațavencii etc.

La ediţia de anul acesta a Premiilor APPC a fost introdusă şi o secţiune nouă, „Jurnalism comunitar”, din dorinţa de a încuraja excelenţa în abordarea articolelor care vizează comunităţile clujene. Juriul acestei categorii a fost format din Ciprian Rus (reporter Formula AS, ex redactor-şef Monitorul de Cluj, fost redactor-şef adjunct la publicația Capital), Viorel Nistor (lector la Departamentul de Jurnalism al FSPAC – UBB, cu 15 ani experienţă în presă) şi Simona Şerban (director executiv la Fundaţia Comunitară Cluj).

De asemenea, în cadrul Galei va fi premiat și cel mai bun articol scris de către un student la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Gala Presei Clujene este una dintre modalitățile prin care APPC duce la îndeplinire scopul principal pentru care a fost înfiinţată: creșterea gradului de profesionalizare al jurnaliștilor și îmbunătățirea calității presei din Cluj. Considerăm că acest lucru este astăzi mai important ca niciodată, în condițiile în care democrații importante ale lumii au de suferit din cauza știrilor false și a deprofesionalizării mass-media.

Pentru a stimula jurnaliştii să realizeze articole de cea mai bună calitate, dar şi pentru a le oferi o recunoaştere celor care au atins deja acest standard, APPC a optat pentru acordarea unor premii consistente, de câte 500 de euro pentru locul 1 de la fiecare categorie. Acest lucru nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul partenerilor principali NTT Data, E.ON Gaz, Farmec și TIFF.

În premieră, la ediţia din acest an vom recompensa în bani şi locurile 2 (cu câte 200 de euro) şi 3 (100 de euro), la trei dintre secţiuni.

Amintim de asemenea partenerii care au contribuit la editarea Anuarului APPC și la organizarea evenimentului: Vitrina Advertising, Q Smile, MediereNet, SDL România, Trend Communcation, PP Protect Security, Michal Negrin, Panemar, Condiment și Home Garden.

Gala Presei Clujene este un eveniment care se adresează jurnaliştilor, dar şi specialiştilor în comunicare, reprezentanţilor mediului universitar, de afaceri, administrativ, civic, fiind totodată un mijloc de a întări comunicarea între aceste medii.

APPC este asociația reprezentativă a jurnaliștilor clujeni, cu peste 70 de membri atât din presa scrisă, cât și cea audio-video. Asociaţia publică în fiecare an „Anuarul Presei Clujene”, cu texte reprezentative ale jurnaliştilor din Cluj, adoptă poziţii publice în chestiuni ce vizează exercitarea profesiei de jurnalist şi a organizat la Cluj traininguri cu jurnaliști de la publicații precum Reuters, BBC sau Nordbayerischer Kurier, în colaborare cu Ambasada SUA și Ambasada Germaniei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER