Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Galeria de Artă Dej va găzdui târgul de artă și antichități „Arta magică a sufletului în ajunul Sărbătorilor de Iarnă”

Publicat acum

pe

targ-de-arta-si-antichitati-dej

loading...

Asociația Internațională România-Olanda „ROIAMA” din Dej organizează târgul de artă și antichități „Arta magică a sufletului în ajunul Sărbătorilor de Iarnă”.

Târgul va avea loc în perioada 16-18 decembrie, la Galeria de Artă din Dej. Cei care vor participa la acest eveniment vor avea ocazia și de a achiziționa diferite tablouri, creații ale copiilor de la atelierul „Art Marie”, cărți rare de colecție, mini sculpturi în marmură, diferite decorații de Crăciun, dar și bijuterii.

Evenimentul are ca scop deschiderea unui targ de obiecte de arta si antichitati, carti sacre, tablouri, sculpturi, ornamente de Craciun, bijuterii, etc. Vom avea ateliere de creatie, pictura, sculptura, ornamente, etc. La aceste ateliere pot participa vizitatorii sub indrumarea coordonatorilor de atelier”, precizează organizatorii pe Facebook.

Târgul de artă și antichități va fi deschis publicului în perioada 16-18 decembrie, între orele 14:00 – 20:00.

Social-Cultură

Localități de lângă Dej, fără niciun medic de familie

Publicat acum

pe

loading...

Mai multe localități de lângă Dej nu au medic de familie, cel puțin asta arată cele mai recente date centralizate de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Conform FNPFM, în zona municipiului Dej se găsesc trei localități care nu ar avea medic de familie. Este vorba despre Jichișu de Jos (1127 populație), Bobâlna (1393 populație) și Vad (1953 populație).

La nivel național, nu mai puțin de 328 de localități (comune) din România nu au niciun medic de familie, potrivit FNPMF. De asemenea, 1.414 localități (comune și orașe) au deficit de medici de familie.

În ceea ce privește municipiul Dej, există 16 medici de familie, însă necesarul ar fi de 21. În Gherla sunt 12 și ar mai fi nevoie de unul singur.

Continuă să citești

Social-Cultură

Trei străzi din Dej au rămas în această dimineață FĂRĂ APĂ POTABILĂ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Trei străzi din municipiul Dej au rămas în această dimineață fără apă potabilă.

Potrivit Companiei de Apă Someș SA, în vederea efectuării unor lucrări de reparații datorate unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare, s-a întrerupt furnizarea apei potabile pe străzile Ceferiștilor, Triajului și Traian (parțial)

Potrivit companiei, apa potabilă va fi întreruptă până în jurul orei 14:00.

Continuă să citești

Social-Cultură

Zeci de tineri din Dej au vizitat Memorialul din Gherla – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

În cadrul Parteneriatului dintre Școală și Biserică, 80 de tineri au mers în vizită la Memorialul din Gherla.

În cadrul unui parteneriat între Parohia Ortodoxă Dej Valea Codorului și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej, aproximativ 80 de elevi și profesori au vizitat joi, 13 februarie, Memorialul din Gherla.

Tinerii elevi au fost coordonați de părintele Adrian George Horj, iar programul vizitei a cuprins o prezentare a Memorialului Gherla, realizată de către părintele stareț, protosinghelul Grigorie Benea. Ulterior, a urmat vizitarea muzeului, a cimitirului memorial al deținuților politici și participarea la discuții libere pe marginea celor prezentate.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare