Conectează-te cu noi

Naţional

GERUL Bobotezei se prelungește! Cum va fi vremea în următoarele zile

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Meteorologii anunță că luni, 7 ianuarie și marți, 8 ianuarie, vremea va fi foarte rece în majoritatea regiunilor țării, în timp ce miercuri și joi vremea se va încălzi peste tot, potrivit vremea.ro.

Luni vremea va fi rece in toata tara si va mai ninge slab local in Moldova, Dobrogea, Muntenia si sudul Olteniei. Vantul va sufla moderat in estul tarii si mai mult slab in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre -8 si -3 grade in Transilvania si Maramures, -5…0 grade in Banat si Crisana, -3…2 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si -7…-2 grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in partea nordica a regiunii.

Marti in prima parte a zilei va mai fulgui cu totul izolat in Dobrogea, iar dupa orele pranzului un front atmosferic venit dinspre vestul Europei va aduce ninsori slabe pe spatii relativ extinse in vestul Transilvaniei, Maramures, Banat si Crisana. Vantul va sufla moderat in vestul extrem al tarii si in sud-est si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Dimineata va fi geroasa in mare parte din tara noastra, insa mai ales in centru si in nord, unde minimele termice vor cobori pana spre -20 de grade Celsius, iar cu totul izolat in depresiunile intramontane din Carpatii Orientali, chiar si pana la -25 de grade, in conditiile unui strat de zapada consistent prezent pe sol si a unui cer care se va degaja temporar de nori. Conform prognozei Vremea.ro, temperaturile maxime se vor situa in general intre -9 si -4 grade in Transilvania si Maramures (cu cele mai scazute valori asteptate in depresiunile din estul Transilvaniei), -6…-2 grade in Banat si Crisana, -3…2 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si -6…-2 grade in Moldova.

Miercuri va ninge pe arii extinse in jumatatea vestica a tarii, insa nu se vor inregistra cantitati importante de apa. Dupa orele pranzului precipitatii mixte isi vor face aparitia si in sud si est, cu precizarea ca in sud-estul extrem se vor semnala mai ales ploi. Izolat in Muntenia si Oltenia se vor depune pana la 4-6 centimetri de zapada. Vantul va sufla moderat spre tare in sud-est si slab, cel mult slab pana la moderat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi incadrate in general intre -3 si 2 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana, 0-5 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si -2…3 grade in Moldova, cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in extremitatea sudica a regiunii.

Joi se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare in majoritatea tarii noastre, insa acestea se vor retrage din jumatatea sudica dupa orele pranzului. Local se mai pot depune pana la 5-10 centimetri de zapada, indeosebi in Moldova. Vantul va sufla moderat in est si sud-est si slab, cel mult slab pana la moderat in restul zonelor tarii. Maximele termice vor urca la pranz pana spre -3…2 grade in Transilvania, Maramures, Banat si Crisana (cu cele mai ridicate valori asteptate in vestul Banatului), 1-6 grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si -3…2 grade in Moldova.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER