Conectează-te cu noi

Social-Cultură

O companie din Gherla trimite aproape 1000 de muncitori în șomaj tehnic

Publicat acum

pe

Sortilemn Gherla

Aproape o mie de muncitori care lucrează în grupul de firme producătoare de mobilă Sortilemn Gherla vor intra în șomaj tehnic, în luna martie a acestui an.

Potrivit conducerii companiei din Gherla, motivul principal pentru care Sortilemn a anunțat că va trimite mai mulți muncitori în șomaj tehnic este reprezentat de majorarea nejustificată a prețului materialului lemnos vândut de Regia Națională a Pădurilor.

Reprezentanţii Sortilemn Gherla au declarat astăzi corespondentului Mediafax că problemele vor afecta şi alţi întreprinzători locali cu care firmele din grup au relaţii de colaborare şi care, la rândul lor, ar putea trimite în şomaj tehnic 50 de persoane.

Din lipsă de materii prime cauzată de vânzarea de masă lemnoasă de către Regia Naţională a Pădurilor cu preţuri majorate nejustificat, vom fi nevoiţi să trimitem, în luna martie, în şomaj tehnic peste 900 de angajaţi. Acest lucru va afecta direct şi alţi întreprinzători locali care ne furnizează diverse materiale şi servicii şi care, la rândul lor, vor trimite în şomaj tehnic alte 50 de persoane. Activitatea de bază se va putea relua probabil doar în luna octombrie, dacă se vor lua măsuri de către Guvern. Problema mai gravă este că avem comenzi de onorat şi, în acest context, există riscul să pierdem clienţii care vor merge în ţări cu stabilitate în acest domeniu”, a afirmat conducerea companiei, potrivit Mediafax.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER