Conectează-te cu noi

Naţional

Graţiela Gavrilescu: Programul de montare a celulelor fotovoltaice va fi lansat în apropierea zilei de 1 mai

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Programul de montare a celulelor fotovoltaice pentru cetăţeni va fi lansat în apropierea zilei de 1 mai, bugetul alocat fiind de 130 de milioane de euro, a declarat, sâmbătă, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, potrivit Agerpres.

În apropierea zilei de 1 mai vom lansa şi programul de montat celule fotovoltaice pentru cetăţeni. Avem un buget de 130 de milioane de euro, avem deja ghidul de finanţare finalizat şi avem parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. Ne dorim ca foarte mulţi dintre români să poate să îşi monteze aceste celule fotovoltaice, pentru ca avem putere instalată de 3 kilowaţi, asta înseamnă că poţi să asiguri consumul echipamentelor din propria gospodărie„, a precizat ministrul Mediului la Antena 3.

În acest program al instalării celulelor fotovoltaice se asigură suma de 20.000 de lei, iar ceea ce depăşeşte îşi plăteşte fiecare beneficiar.

Gavrilescu a menţionat că Parlamentul României a aprobat anul trecut o modificare legislativă prin care fiecare cetăţean poate deveni furnizor de energie, deoarece surplusul de energie electrică intră în reţeaua naţională.

Este de fapt un parteneriat între Ministerul Mediului, ANRE şi Ministerul Energiei, pentru că nu putem să dezvoltăm România neavând o colaborare foarte bună în interiorul Guvernului. O colaborare foarte bună între ministere înseamnă de fapt proiecte care să fie longevive„, a explicat şeful de la Mediu.

În ceea ce priveşte programul „Centenarul Luminii”, cu un buget de 220 de milioane de lei, Gavrilescu a spus că acesta va demara tot în jurul datei de 1 mai, deja fiind identificate „locurile unde nu avem în locuinţe energie electrică”.

Mai avem un proiect extrem de important, şi proiectul Centenarul Luminii care a fost lansat anul trecut. Suntem deja cu banii prinşi în buget, avem 220 de milioane de lei, ca să nu mai existe în România nicio casă care să nu fie alimentată cu energie electrică. Trebuie să ai în schimb o distanţă mai mare de 2 kilometri faţă de reţeaua electrică şi cei care ne vor ajuta în demararea acestui proiect, totodată cu lansarea la 1 mai, vor fi şi primarii, pentru că de acolo şi cu ajutorul Ministerului Energiei şi al Electrica SA, am identificat locurile unde nu avem în locuinţe energie electrică. Este o putere instalată de un kilowat. Suma este total asigurată de la Fondul Mediu„, a adăugat Graţiela Gavrilescu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER