Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Greva din învățământ CONTINUĂ săptămână viitoare și la Dej. ”În loc să ne bucurăm de festivități…” – FOTO

Publicat acum

pe

Un număr considerabil de sindicaliști dejeni au participat, ieri, la mitingul de protest organizat la Cluj-Napoca, unde au fost prezenți peste 4000 de participanți din tot județul în fața prefecturii.

“Pentru prima dată în istoria regiunii noastre, aproape 300 de angajați din unitățile școlare  din Dej și zonele limitrofe ne-am deplasat în reședința județului pentru a ne cere niște drepturi de bun simț. Pe această cale doresc să le mulțumesc colegilor pentru faptul că au dat dovadă de unitate în acest moment extrem de greu, când suntem tratați cu un dispreț strigător la cer, într-o țară în care educația este sau ar trebui să fie o prioritate națională.

Oferta guvernanților din ziua precedentă referitoare la anumite carduri pentru activitatea educațională în valoare de 1000 de lei în luna iunie și 1500 în octombrie pentru personalul didactic și pentru cel nedidactic două prime a câte 500 de lei, transformându-ne practic în asistați sociali a arătat, din punctul meu de vedere, o batjocură fără seamăn la adresa acestei categorii profesionale.

În consecință, solicitarea noastră este extrem de limpede și anume o creștere cu 25% de la 1 iunie pentru toți angajații din învățământul preuniversitar, rugându-i atât pe elevi, cât și pe părinți să ne înțeleagă că fără o remunerație corespunzătoare va fi foarte greu să existe resurse umane de calitate în sistem.

Astfel, marțea viitoare, de la ora 12, în loc să fim în liceele dejene pentru a ne bucura de festivitățile aferente absolvirii claselor a XII-a de către încă o generație de adolescenți, eu împreună cu colegii mei ne vom afla din nou în fața prefecturii”, a declarat pentru Dej24.ro declarat prof. Mihai Prodan, liderul sindicaliștilor din Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER