Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Grup de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Dej, participant într-o nouă aventură Erasmus – FOTO

Publicat acum

pe

Patru elevi și trei profesori de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Dej au pornit, azi, într-o nouă aventură Erasmus, de data aceasta în Pedara, Italia, în cadrul proiectului de parteneriat internațional ”Developing educational techniques starting from regional context – Să dezvoltăm tehnicile educaționale pornind de la contextul regional”.

”Încărcați de emoții, dar și de foarte multe așteptări, întregul grup și-a pregătit cu conștiinciozitate „tema” pentru a duce peste hotare atât numele școlii, cât și pe cel al localității și, de ce nu, al întregii regiuni de pe Valea Someșului. Astfel, respectând tema reuniunii, ”obiceiuri și tradiții populare de-a lungul anului”, elevii și profesorii vor prezenta contextul regional atât din perspectiva valorilor culturale autohtone, cât și a dezvoltării economice și industriale.

Echipele participante au pregătit materiale de prezentare a tradițiilor și obiceiurilor ce definesc cultura regională, materiale din care reiese dezvoltarea agricolă și industrială, dar și materiale din care să rezulte dezvoltarea contextului educațional și interesul pe care tânăra generație îl manifestă pentru pregătirea și dezvoltarea personală participând cu interes la programele de formare școlare și extrașcolare”, au transmis reprezentanții școlii din Dej.

Grupul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Dej este format din director adjunct Nicoleta Felicia Varga, prof. Iulia Teodora Lador și Dalia Sorina Mureșan și elevii Cîmpean Sarah, Moșut Alexia Maria, Vădean Andreea din clasa a V-a C și Câmpean Raluca Maria din clasa a VII-a C.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER