Conectează-te cu noi

Naţional

Guvernul a adoptat hotărârea privind stabilirea tarifelor RCA

Publicat acum

pe

accident Bunesti 3 masini (2)

Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre privind stabilirea tarifelor RCA, actul normativ incluzând și o anexă care stabilește prețurile maxime la care pot fi vândute polițe și pentru mașinile electrice, au declarat surse oficiale pentru AGERPRES.

Potrivit proiectului lansat în dezbatere de Ministerul Finanțelor, companiile de asigurări care vor depăși nivelul maxim al tarifelor de primă RCA stabilite pentru o perioadă de șase luni prin Hotărâre de Guvern vor fi sancționate cu amenzi de până la 50.000 de lei.

În cazul persoanelor fizice, o primă maximă RCA de 3.087 lei ar urma să fie plătită de un șofer care are mai puțin de 25 de ani și conduce o mașină de peste 2.500 cmc, iar cea mai redusă primă RCA, de 610 lei, va fi achitată de un șofer cu vârsta cuprinsă între 31 și 40 de ani pentru un autovehicul cu o capacitate de 1.201 — 1.400 cmc.

În cazul autovehiculelor destinate transportului de marfă, o persoană fizică va plăti între 749 lei, pentru o masă maximă mai mică de 2,3 tone, și 2.979 lei — pentru un autovehicul de peste 16 tone. De asemenea, un posesor de motocicletă, motoscuter, motoretă sau ATV va plăti 294 lei pentru un vehicul de până în 50 cmc și 581 lei pentru mai mult de 50 cmc.

În cazul persoanelor juridice, pentru autovehicule cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 tone și maxim 9 locuri, prima RCA variază între 885 lei și 1.285 lei iar pentru autovehiculele destinate transportului de marfă — între 943 lei și 7.534 lei pentru mașinile de peste 16 tone.

Pentru autovehiculele de transport persoane cu peste 9 locuri, prima RCA este cuprinsă între 982 lei pentru mai puțin de 17 locuri și 6.600 lei pentru mai mult de 40 de locuri.

Potrivit sursei citate, „depășirea nivelului maxim al tarifelor de primă de către societățile de asigurare care practică asigurarea RCA constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 50.000 lei”, iar „pe lângă sancțiunile contravenționale, în funcție de gravitatea faptei, Consiliul ASF poate aplica și sancțiuni contravenționale complementare”.

 

Sursa – Agerpres.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER