Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Hram la Biserica „Sfinții Petru și Pavel” din Dej

Publicat acum

pe

Biserica greco catolica

loading...

Ieri, 29 iulie, în biserica protopopială greco-catolică Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Dej s-a celebrat Sfânta Liturghie arhierească, cu ocazia serbării hramului. În cadrul celebrării liturgice, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla, a fost prezent în mijlocul credincioșilor, la invitația preotului protopop Laurențiu Biriș, oficiind, alături de mai mulți preoți din cadrul parohiilor din zonă, Sfânta Liturghie.

Sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel a fost şi o invitaţie la a comemora mulţimea creştinilor care, începând din secolele Bisericii primare, au murit pentru credinţa lor în Biserica lui Petru şi a lui Pavel. Între aceştia se află şi martirii şi mărturisitorii Bisericii Greco-Catolice, cei care au fost amintiţi la Sfânta Liturghie cu speranţa de a-i vedea cât mai curând ridicaţi la cinstea altarelor, ei fiind martirizaţi tocmai pentru că au dorit să păstreze comuniunea cu Biserica Romei.

De asemenea, credincioșii greco-catolici din Dej au aniversat ieri și împlinirea a zece ani de la sfinţirea bisericii cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, considerată una dintre cele mai frumoase lăcașuri din Eparhia de Cluj-Gherla.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE ELECTORALĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER