Conectează-te cu noi

Naţional

Iată ce să NU mai faci ca să nu distrugi instalația sanitară a casei tale!

Publicat acum

pe

Când acționezi un robinet sau clapeta rezervorului de la toaletă te aștepți să funcționeze corect, nu-i așa? Dar problemele pot apărea dacă nu le folosești corespunzător, deși nu ești conștient/ă de greșelile pe care le faci. Acestea provoacă, din păcate, daune pentru remedierea cărora ai nevoie de timp și de bani. Vestea bună este poți să le eviți, dacă înveți cum să faci o mentenanță corespunzătoare a instalației sanitare din locuință.

Iată ce NU ar trebui să mai faci:

Nu folosi chiuveta ca pe un coș de gunoi

După cină, încearcă să elimini toate resturile alimentare din farfurii, înainte de a le clăti. În acest fel, vei evita ca ele să ajungă în instalație și să creeze probleme pe viitor. Dacă crezi că este posibil să treci cu vederea acest detaliu, atunci este indicat să investești într-o sită de calitate. Un astfel de accesoriu se va potrivi de minune cu o chiuvetă de bucătărie din inox, așa că nici din punct de vedere al design-ului nu vei întâmpina dificultăți.

Regula se aplică și în cazul toaletelor. Odată curățate, reziduurile ajung în conducta de scurgere care se conectează la sistemul principal. Având în vedere că dimensiunea ei este redusă, ar putea deteriora definitiv toată rețeaua. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să arunci gunoiul în vasul de wc, mai ales mâncarea, prosoapele de hârtie sau resturile din litiera pisicii.

Nu aplica frecvent produse pentru desfundat

Care este primul lucru pe care îl faci când apa începe să refuleze în cadă sau în chiuvetă? Majoritatea persoanelor apelează la produsele special create pentru desfundarea scurgerilor, care reprezintă și o soluția rapidă și ieftină pentru genul acesta de probleme. 

Cu toate acestea, de multe ori va fi nevoie să repeți procedura pentru a scăpa complet de blocajul produs de firele de păr, de grăsime sau de alte lucruri. Utilizările multiple ale acestor substanțe chimice pot fi dăunătoare pentru țevi, dar și pentru mediul înconjurător și chiar pentru tine, deoarece conțin multe ingrediente toxice.

În plus, nu este indicat să utilizezi același produs pentru toate obiectele sanitare. Unul standard e posibil să grăbească deteriorarea permanentă a țevilor sau a unui vas de toaletă crăpat. Încearcă soluții alternative, cum ar fi o pompă de wc, un șarpe de desfundat sau o sticlă.

Nu iei în calcul poziționarea conductelor

Înainte să te gândești cum amenajezi o bucătărie modernă, trebuie să știi unde se “ascund” conductele de canalizare. O simplă gaură făcută în perete se poate transforma într-un adevărat dezastru. Specialiștii recomandă să așezi rafturile pentru prosop și cârligele în știfturile peretelui, care reprezintă o investiție necesară pentru siguranța ta. 

Nu chemi un instalator

Cea mai mare greșeală care duce la deteriorarea instalațiilor sanitare este să crezi că poți remedia problemele fără ajutor specializat. Ei bine, află că lucrurile nu stau deloc așa și, dacă apelezi la un instalator, ai putea chiar economisi bani. Sistemul de conducte are elemente complexe, pentru care ai nevoie de cunoștințe de specialitate, iar implicarea ta s-ar putea să agraveze situația. 

Pentru a evita degradarea rapidă a conductelor și a obiectelor sanitare, asigură-te că folosești produse de calitate pentru igienizarea lor și că lucrezi cu instalatori experimentați. De asemenea, nu uita să ții cont de cele enumerate mai sus!

Sursa foto: Shutterstock.com

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER