Conectează-te cu noi

Eveniment

IMAGINI APOCALIPTICE la Mica! Podurile de GHEAȚĂ blochează cursul normal al Someșului – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Sloiuri uriașe de gheață s-au format în zona barajului din localitatea clujeană Mica, ca urmare a detonărilor controlate efectuate de angajații ISU, pe mai mulți afluenți ai Someșului din județul Bistrița Năsăud.

Formațiunile masive de gheață s-au format azi-noapte, în zona barajului de la Mica, ca urmare a detonărilor controlate efectuate de pirotehniști pe mai mulți afluenți ai Someșului din județul Bistrița Năsăud. Pericolul este iminent, oricând, din cauza volumului mare de apă cauzat de topirea zăpezii, Someșul putând să iasă din matcă. Situația este la fel de gravă și în Cuzdrioara, acolo unde mai multe gospodării ar putea fi inundate.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, pirotehniști din cadrul ISU Cluj, numeroase autorități locale, în frunte cu Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica, primarul comunei Cuzdrioara, Casian Rus, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, reprezentanți ai Apele Române, Poliției și Primăriei Municipiului Dej, dar și prefectul județului Cluj, Gheorghe Ioan Vușcan, alături de membri ai comisiei pentru situații de urgență din cadrul instituției județene.

Aceștia urmează să evalueze situația și, cel mai probabil, o echipă de pirotehniști va detona zăpoarele formate pe o suprafață de aproximativ 4 kilometri pe Someș, în zona barajului de la Mica.

ACTUALIZARE ora 13:55: Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, cursul Someșului în aval și în amonte de barajul de la Mica este blocat din cauza sloiurilor uriașe de gheață. Pirotehniștii urmează să detoneze formațiunile de gheață în aproximativ două ore.

ACTUALIZARE 17:00: Someșul și-a reluat cursul normal în urma detonării efectuate de ISU Cluj. Ioan Moldovan, șeful Inspectoratului avertizează, totuși, că localitățile Cetan și Vad, de la lângă Dej, ar putea fi afectate de inundații în această seară. Autoritățile rămân în alertă în acest sens și sunt pregătite să intervină în caz de nevoie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER